Vil ta livet av brillemyter

Vil ta livet av brillemyter

Google har lagt ut en bloggpost som skal legge misforståelser om Glass døde.

Uansett om man er skeptisk til Google Glass, eller tror smartbrillene vil revolusjonere verden, så er det liten tvil om at teknologien som ligger bak både er svært spennende og har stort potensiale.

Men Google er bekymret for dårlig omtale, rykter og spekulasjoner før den planlagte lanseringen. Mange misforstår, og er skremt, mener de. Derfor har selskapet lagt ut en bloggpost der selskapet lister opp ti myter om Google Glass som de vil ta liv av.

Blant de viktigste mytene, er kanskje tre punkter som omhandler personvern og privatliv.

Filmer ikke alt (hele tiden)

Punkt nummer to, med tittelen «Glass is always on and recording everything», omhandler frykten for at Glass-brukere observerer alt som skjer foran nesa si via Glass sitt innebygde videokamera (og mikrofon).

Google betrygger med at skjermen i Glass avslått som standard, akkuratt som en vanlig mobiltelefon. Videoopptak er dessuten begrenset til ti sekunder som standard, og selv om det er mulig å ta opp lengre snutter, så er Glass rett og slett ikke utviklet for å ta opp video kontinuerlig, skriver Google.

Dessuten er det bare batterikapasitet for 45 minutters bruk før brillene må settes på lading, noe som begrenser bruken av Glass som «det ultimate spionverktøyet». Likefullt er det jo mulig å pakke inn en god del innhold på ti sekunder.

Se video: How it Really Feels [Through Google Glass]

Ikke ansiksgjenkjenning (i Myglass)

I punkt nummer fem, «Glass does facial recognition (and other dodgy things)», handler det om ansiktsgjenkjening. Noen mener nemlig Glass leveres med innebygget bioskanner. Men det «er ikke sant», skriver Google.

Mens selskapet anerkjenner at det selvsagt er mulig, teknologisk sett, har Google på bakgrunn av feedback fra testerne sine, bestemt seg for å hverken inkludere eller distribuere slik programvare for Glass. Og selv om noen skulle finne på å utvikle slik programvare, er det ikke dermed sagt at applikasjonen vil bli tilgjengelig i app-butikken Myglass, betrygger Google.

Se video: Nametag - Google Glass Facial Recognition Beta App Demo

Glass er døden for personvernet (eller ikke)

Det siste punktet på lista over Glass-myter heter rett og slett «Glass marks the end of privacy». Tydelig relatert til punkt nummer to og fem, nummer ti handler om personvern. Google bruker det håndholdte kameraet (av den originale typen) som eksempel, og mener at den raskt utstrakte eierskap og bruk av private hobby kameraer også skapte stor oppstandelse og debatt om hvorvidt personvernet var truet av at alle kunne ta (eller helst, bli tatt bilde av) hvor som helst og når som helst.

I dag, med nesten like mange mobiltelefoner i bruk som det er mennesker på jordkloden (omlag syv milliarder), hvorav de fleste med kamera, er en god indikator på at så og si alle, alltid og overalt potensielt kan havne på Instagram, Twitter eller Youtube mot sin vilje.

Sjansene for at Google Glass skal drive frem overvåkningssamfunnet ved bare å eksistere og bli tatt i bruk, er ikke imponerende store, sett i forhold til det globale samfunnet ellers.

Som med mye annen teknologi, kan også Glass misbrukes, men alle mytene rundt innføring og generell spredning av smartbriller bør nok, som Google forklarer i myte-listen sin, inntil videre tas med en klype salt.

Se video: Google Glass Privacy Concerns

Hele listen over Glass-mytene finner du her , og dersom du er en av de få som allerede har (eller i hvertfall planlegger å anskaffe) Glass, kan det være greit å skumme igjennom Googles retningslinjer for hvordan en god Glass-bruker bør oppføre seg.

For all del, ikke bli et «Glasshole».