Vil ut til massene

Vil ut til massene

Real Networks får støtte fra musikkindustrien.
-- Kompatibilitet er nøkkelen til å bringe digital musikk ut til massemarkedet, hevdet Rob Glaser, grunnlegger og toppsjef i Real Networks, da Harmony Technology ble lansert.

Og Glaser får støtte fra musikkindustrien, som ser for seg økt forbruk av digital musikk når kundene ikke trenger å bekymre seg for hvilken avspiller som skal brukes. Både artister og plateselskaper stilte opp under lanseringen av Harmony.

-- EMIs mål er å gi forbrukeren tilgang til musikk i så mange lovlige former som mulig, så sømløst som mulig, på tvers av ulike avspillere, sier Ted Cohen som arbeider med utvikling og distribusjon av digital musikk i plateselskapet EMI, ifølge Reals pressemelding.

Frittstående observatører er derimot i tvil om Harmony Technology vil bringe pionérene i Real Networks på offensiven igjen.

-- Real vil alltid måtte følge etter og tilpasse seg alt Apple gjør, noe som er en klar ulempe. På den annen side får Real nå mye oppmerksomhet, sier Phil Leigh, analytiker i Inside Digital Media, til USA Today.