Ville trålet etter reker

Ville trålet etter reker

Tidligere administrerende i Telecomputing, Jan Erik Larsen, valgte norsk og børsnotert fremfor stort og internasjonalt. Nå skal han sette seg inn i nye kompetanseområder.
Jan Erik Larsen hadde en diskusjon inne i sitt eget hode om hvorvidt han skulle begynne å jobbe for store internasjonale it-selskaper i Norge eller holde seg til norske børsnoterte it-selskaper, etter at han med et visst vemod forlot Telecomputing. Han landet på det siste for det er der han trives best.

-- Hvorfor skiftet du jobb?

-- Etter fire år i Telecomputing, hvor fokus var å etablere et lønnsomt selskap, og som nå er blitt det, syntes jeg det var på tide å finne på noe nytt.

-- Hva er det beste/verste med å skifte jobb?

-- Det beste, for meg som gikk til Software Innovation, er det store markedsnedlagsfeltet med hyllevarer kombinert med kompetansen til selskapet, noe som gir unike muligheter. Det verste er at man har emosjonelle bindinger til et selskap man har vært med på å bygge opp, overfor både ansatte og kunder.

-- Din største utfordring i ny jobb?

-- Det blir å sette seg inn i nye kompetanseområder.

-- Hvis du kunne valgt helt på nytt en ny bransje/karriere/utdanning. Hva og hvor ville du vært?

-- Det er jo bare å se ut av vindet en vakker maidag... Jeg ville vært reketråler i Oslofjorden, det er det et marked som ligger åpent. Også fikk man finne på noe annet om vinteren. Det har faktisk vært en drøm i alle år.