Vinmonopolet effektiviserer innkjøpet

Vinmonopolet har kjøpt en elektronisk innkjøpsløsning fra ADB Systemer som skal effektivisere innkjøpet av totalt 59 millioner liter alkoholholdig drikke.
I fjor solgte Vinmonopolet totalt 58,9 millioner liter vin, sprit og øl. Slike volum krever gode innkjøpsrutiner. Derfor har Vinmonopolet startet et prosjekt for å effektivisere denne prosessen for totalt 180 utsalgssteder.

Som et ledd i dette prosjektet har Vinmonopolet kjøpt en it-løsning som skal gjøre det mulig å gjennomføre store deler av innkjøpet elektronisk. Den elektroniske innkjøpsløsningen er levert av ADB Systemer.

-- Vi begynner implementeringen allerede denne måneden og vi skal være ferdige i vinter, sier logistikkdirektør Anne B. Heyerdahl i Vinmonopolet.

Hun mener løsningen skal gi betydelige besparelser, uten å spesifisere dette nærmere.

Administrerende direktør Jan Edvin Pedersen i ADB Systemer AS omtaler kontrakten som et gjennombrudd for ADB i offentlig sektor.

ADB Systemer AS er et datterselskap av det kanadiske ADB Systems International og har blant annet Hordaland fylkeskommune på kundelisten fra før.