Vint Cerf til Oslo

Vint Cerf til Oslo

En av "internetts grunnleggere", Vint Cerf, kommer til Oslo i forbindelse med Rosingprisene.

Vinton Gray Cerf er en av hovedarkitektene bak TCP/IP-protokollen som utgjør ryggraden i dagens internett. I dag arbeider han i Google, hvor han bidrar i utviklingen av selskapets nettverksinfrastruktur og web-baserte applikasjoner.

I november gjester 64-åringen Oslo når Den Norske Dataforening deler ut Rosingprisene for 15. gang. Cerf blir hovedtaler under arrangementet, og Rosing-prosjektleder Edgar Valdmanis er strålende fornøyd med å ha sikret seg den levende legenden.

- Vi er veldig glade for at årets Rosing-speaker holder et så høyt nivå. Jeg tror det blir interessant for alle, spesielt lederskiktet i privat og offentlig sektor, sier Valdmanis, som opplyser at Cerf skal foredra om temaet ”Internet – past, present and future.”

Cerf var med å utforme TCP/IP på oppdrag for det amerikanske militæret på 1970-tallet, mens han jobbet som assisterende professor på Stanford-universitetet i California.

Han har tilbrakt mesteparten av karrieren i MCI, et av de store amerikanske teleselskapene, men er nå ”chief evangelist” i Google, hvor han bidrar til å utvikle arkitekturer, systemer og standarder for neste generasjon Google-applikasjoner.

LES OGSÅ: Google hyrer nett-pionér

Cerf er også styreformann i ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), og jobber i tillegg med å utvikle et nytt sett kommunikasjonsprotokoller for verdensrommet i NASAs Jet Propulsion Laboratory. 9. november 2005 mottok han Presidentens frihetsmedalje av George W. Bush.