Virtualiserer 23 millioner bilder

Virtualiserer 23 millioner bilder

Canons europeiske datterselskap vil benytte IBMs virtuelle lagringssystem for å oppbevare digitale bilder for sine kunder.
Mer enn 23 millioner bilder i øyeblikket, en milliard bilder om kort tid. Det er hva Canon ser for seg. Utfordringen er å lagre så mange bilder som hver typisk krever inntil en MB lagringsbehov.

-- Vi er år foran våre konkurrenter. IBM fornyer måten data lagres, administreres, deles og søkes i en organisasjon ved bruk av et lag med virtualiseringsprogramvare, hevder Brian Truskowski, direktør for IBM Totalstorage Open Software.

Stor etterspørsel

På grunn av stor etterspørsel fra forbrukerne på fototjenester på nettet må Canons europeiske datterselskap Fotango optimalisere sin lagringsressurser. 37 land skal ha tilkobling til Canon IMAGE Gateway.

Løsningen for tjenesten Canon IMAGE Gateway er å virtualisere lagringen hvor fysiske lagringssystemer ikke synes, men hvor Fotango forholder seg til programvare.

-- Med våre enorme lagringsbehov trenger vi en løsning tilsvarende IBM Totalstorage SAN File System som gir oss mulighet til vokse til en petabyte med en enkel infrastruktur, forklarer Stuart Fox, sjef for Fotangos utviklingsgruppe.

Med IBMs virtualiseringsteknologi forventer Canon å minske sine lagringskostnader og øke sin produktivitet. Det er programvaren IBM Totalstorage SAN File System og SAN Volume controller som skal sørge for arkiveringen og gjenfinningen av alle millionene med bildefiler.

For å makte oppgaven benyttes tre IBM Pseries tjenestemaskiner i kombinasjon med lagringssystemene Fast T200 og Fast T300. Foreløpig har Fotango måttet anskaffe 7 TB lagringskapasitet.