Virtualisering med Windows 8

Virtualisering med Windows 8

Hyper-V kommer med nye maskinvarekrav.

Microsoft har i bloggen «Building Windows 8» vist frem og publisert noen detaljer rundt den kommende Hyper-V støtten i Windows.

En av de nye funksjonene er at Hyper-V vil bli støttet i både server- og klientversjonen av Windows 8. Tidligere var denne kun tilgjengelig på Windows Server-utgavene.

Hyper-V i Windows 8 kommer til å kreve «Second Level Address Translation» (SLAT), noe som finnes i alle nyere 64-bits prosessorer. Dette er et nytt krav i forhold til dagens utgave av Hyper-V. Det vil derfor ikke lenger være mulig å kjøre Hyper-V på for eksempel en Intel Core 2-prosessor.

Den nye utgaven av Hyper-V kommer med en dynamisk minneallokering og tillater ifølge Microsoft opptil fire VM-er med fire GB RAM. Store VM-er støttes også, det er mulig å allokere opptil 32 prosessorer og 512 GB RAM til en enkelt VM. Hyper-V støtter både 32 og 64 bits operativsystemer i sine VM-er. Det finnes også støtte for å lage gjenopprettingspunkt, som tillater en enkel tilbakerulling.

Microsoft tar forbehold om at dette er informasjon fra utviklingsfasen og at det kan være endringer i den endelige utgivelsen. Alle detaljer og en videodemonstrasjon finnes her.