All lagring på ett sted

All lagring på ett sted

Virtualiseringsbølgen har nådd lagringsmaskinene. Nå blir programvare som gir enkel oversikt over blandede lagringsmiljøer tilgjengelig i Norge.

- Vi er for lagringsmaskinene det samme som Citrix for pc-er og VMWare for servere, sier Keith Joseph, kanaldirektør for Datacore.

Datacore har inngått distribusjonavtale med DNS for de nordiske landene. DNS får enerett på distribusjonen. Det innebærer at den virtuelle løsningen for lagrinsmaskiner for første gang blir tilgjengelig her til lands.

- Det er stor og voksende interesse for dette i Norge. Og det gjelder ikke bare de store bedriftene, men i alle firma som sitter på en miks av ulike lagringsløsninger, sier Stig Sjursen, administrerende direktør i DNV Norge.

Etter at selskapet ble kjøpt av Arrow i 2006, er DNS, med 11 000 ansatte internasjonalt, fem ganger større i markedsverdi enn Tech Data og Ingram Mico til sammen, ifølge Sjursen.

Virtuell infrastruktur

Datacore er et privateid amerikansk selskap etablert i Fort Lauderdale i Florida i 1998. De har hovedkontorer også i Reading i England og i Tokyo.

LES OGSÅ: Tykk opplevelse på tynn klient

Forretningsideen er å gjøre lagrinsmiljøer tilgjenglig i en og samme konsoll uavhengig av hvem som er leverandør.

- Tidligere måtte du henvende deg til HP, om du hadde problemer med en HP-maskin, eller til EMC om det gjaldt deres maskin. Vår programvare bryr seg ikke om maskinmerkene, sier Joseph.

Uavhengig av om maskinene har SCSI-tilkobling, Fibre Channel eller annet, gjør programvaren fra Datacore at alle lagringsenheter tilgjengliggjøres i samme administrasjonskonsoll. Brukerstøtte er tilgjengelig hele døgnet, året rundt, og beredskapen skifter sted etter tiden på døgnet.

Bedre utnyttelse

Teknologien har en rekke fordeler, hevder den britiske kanalsjefen, ikke overraskende.

- Man får utnyttet kapasiteten bedre, og virksomhetene vil klare seg med færre disker. Adminstratorene kan vie sin tid til viktige oppgaver som sikkerhet og planlegging for bedre effektivitet.

LES OGSÅ: - Virtualisering for dyrt og dårlig

Mens lagringsløsninger før var lukkede systemer, er det i dag programvaren som skiller mellom produktene. Datacore mener å ha en stor fordel i at de kan håndtere disker fra alle de ulike leverandørene.

- Alternativet er å bli låst inn til løsninger fra for eksempel HP eller EMC. Dette blir ekstremt dyrt, sammenlignet med løsninger fra en tredjepart som oss, sier Keith Joseph.

- Ikke raskt nok

Teknologikonsulent i EMC, Jørn Malsten, er en anelse skeptisk.

- Dette er en like proprietær løsnming, selv om den kommer fra Datacore. Problemet med slike generelle løsninger er at man får et minste felles multiplum å utnytte. Man kommer ikke ned i dybden, slik at man kan utnytte for eksmepel de mulighetene vi har for fjernspeiling i våre virtualiseringsløsninger. Vi vil i våre neste løsninger legge dette på svitsjnivå, for bare på denne måten får man god nok hastighet, sier Malsten.

Les om:

Virtualisering