Alt-i-ett for virtualisering

Alt-i-ett for virtualisering

Dell har norgeslansert ferdige pakker med servere, lagring og nettverk for virtualisering. Produktserien heter «Dell vStart».

Tanken bak produktet er at kundene skal slippe å stå for grunnleggende integrasjon av servere, lagring og nettverk selv. Det ønsker Dell å gjøre for kundene sine, og selger løsningen som en nøkkelferdig alt-i-ett-løsning.

Bakgrunnen er et kundebehov som Dell har registrert: Kundene ønsker forenklete løsninger på komplekse utfordringer. Ved å levere komplette systemer som Dell har installert, integrert, konfigurert og testet, mener selskapet at vStart skal løse akkurat denne utfordringen. Kunden skal fokusere på anvendelsen, og ikke på konfigurasjonen.

Pris og tilgjengelighet

Produktet er ikke nytt for Dell, Det har vært på markedet i andre land i over et halvt år, men det som er nytt nå er at løsningen nå er tilgjengelig også for norske kunder.

Dell vStart finnes for to forskjellige operativsystemer og i tre forskjellige størrelser. Du kan bestille et ferdig system for 50, 100 eller 200 virtuelle servere. Dell vStart 50m er beregnet for å kjøre Microsoft Hyper-V, mens Dell vStart 50v, 100v og 200v er bygd for å understøtte hypervisoren til VMware.

Ifølge Dell er leveringstiden på fire-fem uker, og produktene er klare for bestilling nå. Selskapet oppgir at prisen på Dell vStart 50v starter på om lag 400 000 kroner. I denne prisen ligger i tillegg til alle produktene og integrasjonsjobben som inngår i løsningen også programvare for administrasjon av komponentene som finnes i løsningen.

Det er også mulig å bestille ekstra tjenester som installasjon, migrering og flytting av sin egen programvare og lisenser, påpeker selskapet.

Virtualisering