Altibox med ny friprog-avtale

Altibox med ny friprog-avtale

Virtualiserer med fri programvare fra Red Hat ved hjelp av Redpill Linpro.

Altibox skal standardisere på fri programvare for å få et homogent, kostnadseffektivt og miljøriktig it-miljø. Redpill Linpro bistår med kompetanse og løsninger.

- Vi valgte å utvide bruken av Red Hat på grunn av lang erfaring og gode resultater. Vi har stor tro på KVM og Red Hat, og ønsker å bidra til økt satsning og større utbredelse for teknologien, sier teknologidirektør Tore Kristoffersen i Altibox i en pressemelding.

IBM, Netapp og Red Hat

Altibox er et konsept hvor blant annet interaktivt tv, internett og mobil markedsføres og pakketeres under samme navn, såkalt triple play. Selskapet er eid av Lyse Energi.

"Det nye miljøet er basert på bladservere fra IBM, lagring fra Netapp, nye nettverks- og sikkerhetsløsninger, og operativsystem og virtualisering fra Red Hat. Et nytt logisk datasenter som skal huse flere hundre fysiske maskiner er under bygging. Virtualisering skal fase ut fysiske maskiner, redusere kostnader, og spare strøm til drift og kjøling", heter det i meldingen.

- For å bygge det nye datasenteret har vi tenkt nytt og ser alle tjenester som helhetlige løsninger. Vi avhenger av automatisering, standardisering, provisjonering og å bevege oss nærmere nettskyprinsipper. Dette skal gi økt fleksibilitet og sikre at kritiske tjenester ikke går ned, sier Kristoffersen.

Bedre skalering

Blant andre viktige årsaker nevner han i meldingen gode skaleringsmuligheter. Selskapet vokser med flere titalls systemer hvert år og virtualisering sikrer raskere og billigere utrulling av disse tjenestene.

- Vi har hatt hele testmiljøet vårt på virtuelle servere i snart ett år. Når vi har gjort oss enda flere erfaringer og nådd et komfortabelt nivå vil vi kun rulle ut virtuelle servere, og fase ut fysiske. Dermed sparer vi på investeringer i ny maskinvare som vi slipper å ta siden vi hovedsaklig beregner arbeidstid når det kommer til nye virtuelle servere, sier Kristoffersen.

Redpill Linpro er valgt som samarbeidspartner.

- Å få bli med i strategiske prosjekt som dette er alltid ekstra stimulerende både for våre teknikere og for oss som selskap.Vi tror at Altibox sine erfaringer vil bidra til å bygge et enda sterkere referansegrunnlag for andre som vil tenke nytt, sier administrerende direktør Margrethe Gleditsch i Redpill Linpro.

Selskapene oppgir ingen verdi eller varighet for kontrakten, og det har ikke lykkes Computerworld å få tak i verken Gleditsch i Linpro eller Kristoffersen i Altibox.

Virtualisering