AMD virtualiserer med grafikkort

AMD virtualiserer med grafikkort

Selskapets nye FirePro støtter opptil 22 virtuelle arbeidsflater under Windows 7

På mandag annonserte Advanced Micro Devices (AMD) en ny FirePro grafikkprosessor for bedriftsmarkedet som kan levere Windows-sesjoner til fjernklient-pc-er gjennom støtte for Microsofts virtualiseringsteknologi.

En enkelt FirePro V9800P GPU støtter opptil 22 Windows 7 virtuelle arbeidsflater per grafikkort, ifølge produktdirektør Mitch Furman hos AMD, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Støtter tynnklienter uten harddisk

De virtuelle arbeidsflatene kan leveres til en rekke forskjellige fjernklienter, inkludert pc-er og tynne klienter uten harddisk, via Microsofts proprietære transportprotokoll RDP (Remote Desktop Protocol).

Arbeidsflatene støttes ved utnytte den parallelle databehandlingskraften i grafikkprosessorer, sa Furman. Grafikkprosessorer er raskere enn CPU-er når det gjelder visse vitenskapelige og matematiske utregninger, og AMD søker å legge til støtte for flere kommersielle applikasjoner slik at grafikkprosessorer blir mer anvendelige i datasentre. Grafikkprosessorer brukes i noen av verdens raskeste superdatamaskiner til å behandle spesifikke utregninger.

Virtuelt er det nye ekte

Målgruppen for V9800P er kunder som vil bytte ut arbeidsstasjoner med virtualiseringsløsninger, eller for eksempel i ingeniørvirksomheter som har behov for å danne clustere for å bearbeide matematiske eller vitenskapelige oppgaver.

Grafikkprosessoren støtter Microsofts RemoteFX, en virtuell desktop-teknologi i Windows Server 2008 R2 og Windows Server 2011, for å levere et grafikkbasert arbeidsflatemiljø til klient-pc-er.

Grafikkortet støtter også DirectX 11, en Windows 7-teknologi som utnytter GPU-ens parallelle databehandlingsegenskaper for å levere bedre ytelse i pc-spill og applikasjoner. Videre støtter GPU-en også OpenCL, et knippe programmeringsverktøy for å utvikle og håndtere parallell oppgavebehandling.

GPU-en støtter imidlertid foreløpig ikke VMWare og Xen hypervisors, og Furman kunne ikke si noe om når disse teknologiene blir lagt til.

1600 cores@825MHz

Dell tilbyr nå det nye FirePro grafikkortet i sin PowerEdge M610x server, forteller Furman. V9800P har 1,600 databehandlingskjerner, og hver kjerne kjører med en klokkefrekvens på 825MHz. Grafikkprosessoren trekker maksimalt 225 watt.

Grafikkprosessoren koster fra 2,499 dollar (rundt 13,500 kroner), men AMD opplyste ikke om hvorvidt den er tilgjengelig globalt.

Virtualisering