Cisco fornærmer HP

Cisco fornærmer HP

Cisco, EMC og VMwares samarbeid utfordrer partnere. Et eget selskap skal dempe konfliktene.

VMware, Cisco og EMC har som kjent gått sammen i en koalisjon kalt VCE for å bli en virtuell infrastrukturleverandør til datarommet.

Trioen lanserer det de kaller Vblock Infrastructure Packages som skal understøtte en strategi om private skyer. Vblock er fullt integrerte, testede, validiserte, klare til bruk og skalerbare infrastruktur-pakker. Dette er komplette dataløsninger som inkluderer virtualisering, nettverk, lagring, sikkerhet og styringsprogramvare basert på det beste fra Cisco, EMC og VMware.

I praksis er dette Ciscos nettverkssvitsjer og Unified Computing System (UCS) , EMCs Symmetrix eller Clariion lagringsklynger og VMwares vSphere server virtualiseringsplattform.

I strupen på produsentpartnerne

Samarbeidet bidrar til at Cisco får et sterkere kort i kampen om datarommet, ved at de kan komplettere UCS-løsningen med lagring og sikkerhet fra EMC og virtualisering fra VMware. Det betyr at de kommer i en enda mer direkte konkurranse med HP og IBM. Men også EMC og VMware vil få utfordringer i forhold til sine samarbeidspartnere.

Foreløpig er det ingen som vil uttale som om eventuelle konflikter med eksisterende partnere. Men det er ingen tvil om at initiativet rokker ved en del samarbeidsforhold. Dette blir klarere når den minste løsningen kalt Vblock 0 kommer til neste år. Den retter seg mot kunder med 300 til 800 virtualiserte maskiner.

LES OGSÅ: Vblock først for de største

Slik det ser ut nå, går spesielt VMware i strupen på Dell, Fujitsu, Hewlett-Packard, IBM og Sun. Cisco fornærmer først og fremst Hewlett-Packard. EMC forsurer først og fremst forholdet til Dell og sekundært Fujitsu.

For å avdempe effekten av partnerkonflikter med Dell, Fujitsu, Hewlett-Packard, IBM og Sun, danner VCE-koalisjonen Acadia som et felles infrastrukturselskap. Når dette er endelig etablert på et globalt nivå er usikkert.

En ny konkurrent

Med Acadia vil de involverte selskapene kunne konkurrere og samarbeide som om det bare har kommet en ny aktør på markedet.

- Målet med Acadia er å sørge for at Vblock-pakkene blir bygd i kundenes datasenter på en standardisert og repeterbar måte, sa Edison Peres, global kanalsjef hos Cisco, til amerikanske Computer Reseller News i forbindelse med lanseringen.

Han fortalte også at Acadia ikke skal være en outsourcingsleverandør, men heller hjelpe kunden med å installere og drifte kundens virtuelle datasenter.

Ifølge global partnermarkedsdirekter Ben Matheson i VMware retter koalisjonen seg mot et marked som vil ligge på 85 milliarder dollar i 2015.

LES OGSÅ: Profittkameratene går sammen

Virtualisering