Cisco på sparebølgen

Cisco på sparebølgen

Cisco Data Center lar brukere automatisere ressurser for å redusere kostnadene på tjenester.

Cisco har lansert Data Center 3 som både representerer en visjon og ett produkt. Ideen er å utnytte datamaskiner, nett og lagring mer effektivt.

Produktet Vframe Data Center, retter seg mot mer effektiv bruk av industristandard tjenestemaskiner i kombinasjon med nettverk.

Sentralisere

- Store virksomheter må begynne å resentralisere, sier Nils-Ove Gamlem salgsjef for avansert teknologi i Cisco.

Data Center er Ciscos bidrag til bedre utnyttelse. Stikkord for versjon 1 og 2 er konsolidering, for versjon 3: virtualisering og automatisering.

LES OGSÅ: Cisco inn i Vmware

- Grunnen er at vi ønsker å hjelpe kundene å få i gang nye tjenester på nettet raskere, forklarer Rune Kongsrud, kompetanserådgiver i Cisco.

Vframe Data Center Service Orchestration skal bidra til å redusere kostnadene for industristandard tjenestemaskiner som benytter Vmwares virtualiseringsfunksjonalitet.

Derfor kjøper Cisco seg inn i Vmware i forbindelse med at EMC legger ut ti prosent av aksjene for salg. Etter at oppkjøpet er godkjent, vil Cisco eie 1,6 prosent av Vmware.

Sanntid

- Vframe Data Center skal tilby sanntids dynamisk orkestrering av tjenester fra en ressursgruppe med virtuelle servere, lagring og nett, sier Jayshree Ullal, Ciscos konserndirektør.

Virtualisering er det grunnleggende stikkordet.

- Virtualisering er å skjule kompleksitet, fremholder Bjørn R. Martinussen, kompetanserådgiver i Cisco.

Samling av nettverksutstyret i en gruppe, både brukernettet og lagringsnettet, med oppslitting av kapasiteten tilknyttet en virtuell tjenestemaskin basert på Vmware, skal sørge for reduserte kostnader for de store kundene.

Cisco kan bare samle og splitte eget utstyr. Standardiseringen er ikke kommet så langt at konkurrenters nettverksutstyr kan inn gå i en ressursgruppe.

For å oppnå samlingen og oppsplittingen benyttes virtualiseringsapparatet Vframe Data Center. I praksis er det en Intel-basert tjenestemaskin med Ciscos programvare. Selv om kunden har en ledig maskin, vil ikke Cisco selge programvaren separat.

Programvaren utnytter oppskrifter for å sette opp ressursene og vil redusere administrasjonen for it-fagfolkene ved endringer til det tekniske utstyret.

Virtualisering