Citrix fornøyd med tredjekvartal

Citrix fornøyd med tredjekvartal

Tapte et av fem lisenssalg i tredje kvartal, men Citrix-sjefen er fornøyd med økt omsetning og resultat.

Citrix annonserte nylig sine resultater for sitt tredje kvartal i 2009, som endte 30. september.

Omsetningen endte på rundt 2,218 milliarder kroner, sammenlignet med 2,207 milliarder kroner i tredje kvartal 2008. Resultatet endte på 293 millioner kroner er en økning på 4 millioner fra samme kvartal i fjor.

- Jeg er fornøyd med våre solide tredjekvartalsresultater, sier Mark Templeton, administrerende direktør i Citrix.

- Salgs- og produktavdelingene og driftsdivisjonen har gjort en veldig god jobb i det vanskelige økonomiske klimaet. De har ikke bare levere gode resultater, men også styrket Citrix' ledelse i markedene for samarbeidsløsninger, skrivebordsvirtualisering og datasentre, sier han.

Omsetningen fra produktlisenser gikk tilbake med 18 prosent, mens lisensoppdateringer økte med 7 prosent. Onlinetjenester økte med 21 prosent. Tekniske tjenester, som består av konsulenttjenester, utdanning og teknisk support, økte med 20 prosent.

Omsetningen i Europa, Midtøsten og Afrika falt med 15 prosent, sammenliknet med et fall på 5 prosent for Amerika.

I løpet av det inneværende kvartalet forventer Citrix å oppnå en omsetningsøkning på tre til fire prosent sammenliknet med fjerde kvartal 2008. Selskapet forventer også en liten økning for hele 2009 sammenliknet med 2008 under ett.

Citrix' nordiske direktør Erik Pedersen sier i en pressemelding at Citrix også i Norden kan se tilbake på et kvartal med god vekst.

- Jeg vil spesielt trekke frem at vi har doblet omsetningen på våre produkter for desktopvirtualisering sammenlignet med samme kvartal i fjor. Med lanseringen av Xendesktop 4 vil dette fortsette å prege våre resultater, og vi er optimistiske i forhold til å ytterligere styrke posisjonen som den fremste innovatøren i virtualiseringsmarkedet, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Ny partnerstrategi fra Citrix

Les om:

Virtualisering