Citrix med Microsoft-utgave

Citrix med Microsoft-utgave

Virtualiseringsfiendene Citrix og Microsoft skal samarbeide tettere for å utkonkurrere Vmware.

Microsofts ressurstildeler (hypervisor), Hyper-V, mangler administrasjonsfunksjonalitet. Citrix ressurstildeler Xenserver mangler moment og trenger støtte fra Microsoft.

Derfor vil Citrix lansere et nytt administrasjonsverktøy Citrix Essentials i april. Dette vil komme i to versjoner, en for Microsoft Hyper-V og en for Xenserver.

- I dag ser vi virtualisering i 20-30 prosent av installasjonene, men det vil øke raskt til 80-90 prosent i løpet av kort tid, hevder David Greschler, markedsføringsdirektør for Microsoft System Center.

Interessen fra Microsofts side skyldes at Citrix Essentials er bedre for administrasjon av virtualiserte maskiner enn Microsofts eget System Center.

I øyeblikket håndterer Microsofts administrasjonsverktøy System Center bare erkekonkurrenten Vmwares ressurstildeler ESX, men Microsoft har lovet at System Center også skal kunne administrere Xenserver.

Rimeligere

Den nye utgaven av Citrix Essentials for Hyper-V og Xenserver vil ha en pris på mellom 1.500 og 5.000 dollar per maskin. Det er betydelig rimeligere enn Vmwares alternativ.

På denne måten håper Microsoft på større interesse for bruk av Hyper-V i datasentre, men det er en stor utfordring siden Vmware allerede benyttes i datasentrene, er mer modent og har mer avansert funksjonalitet.

- Microsoft ønsker å gjøre virtualisering til en del av Windows-plattformen på samme måte som nettverk, fremhever David Greschler.

Det er særlig små og mellomstore virksomheter som vil vurdere Microsoft og Citrix' tilbud, siden de ikke nødvendigvis trenger all funksjonaliteten Vmware kan tilby. Troen er at når de kan Windows Server, kan de også virtualisering.

Xen-server blir gratis fra april. Saken fortsetter. Les videre på neste side.

Les om:

Virtualisering