Citrix oppgraderer server-virtualisering

Citrix oppgraderer server-virtualisering

Citrix er klar med versjon 5 av virtualiseringsløsningen XenServer som skal kunne passe til alt fra tunge datasentre til enkle servermaskiner.

Citrix lanserte for kort tid siden XenApp 5 – arvtakeren til flaggskipet Presentation Server. XenApp 5 kan alene eller sammen med søsterproduktet Citrix XenDesktop brukes til å levere et komplett arbeidsmiljø til sluttbrukere. XenApp 5 inngår som en del av Citrix Delivery Center, noe også nylig lanserte XenServer 5 gjør.

XenServer 5 dreier seg om servervirtualisering og skal ifølge selskapet ha nye administrasjonsmuligheter hvor tidligere begrensninger og kompleksitet nå er luket bort. Over 100 nye administrasjonsfunksjoner er nå på plass i den nye versjonen. Dette er spesielt innen HA (high availability) og katastrofegjenoppretting. Det er også utvidet støtte for replikering og arkitektur for fjernspeiling.

Åpne lagrings-APIer skal gjøre det mulig for kunder å få tilgang til, og kontrollere, funksjonalitet som snapshotting, kloning, replikering, deduplisering og provisioning i sine eksisterende lagringssystemer. Dette kan nå gjøres direkte fra XenServers administrasjonsgrensesnitt, som ifølge selskapet støtter ethvert lagringsmiljø (NAS, DAS og SAN).

XenServer 5 er basert på Xen hypervisoren og inkluderer nå flere nye veivisere. Det er lagt inn bedre synlighet slik at administratorer enklere skal kunne holde orden på virtuelle maskiner som separeres fra spesifikke maskinvaresystemer. Det er mulig for it-ansatte å tildele metadata og virtuelle merkelapper på arbeidslaster.

LES OGSÅ: Citrix åpner på alle plattformer

Når virtuelle maskiner merkes, skal det være enkelt å finne dem igjen ved hjelp av søk og sortering basert på applikasjonstype, behov av tjenestekvalitet, avdeling, lokasjon, ytelseskrav eller andre egenskaper.

Egne dashboards forteller om ytelsen i både sanntid og historisk perspektiv. Dette gjelder både for de virtuelle maskinene og for de fysiske ressursenes ytelse.

Prislappen starter på 900 dollar per server, uavhengig av hvor mange prosessorer eller sokler som benyttes. XenServer Express er ellers tilgjengelig gratis for en frittstående server. Her kan man operere med ubegrenset antall virtuelle maskiner og minne. Du finner Express-versjonen på www.citrix.com.

Citrix har ellers utvidet porteføljen med en egen produktfamilie laget for cloud computing. Citrix Cloud Center (C3) kombinerer virtualiseringsteknologi med nettverksprodukter for implementering av denne type infrastruktur.

LES OGSÅ: Gratis virtualiserings-løsning fra Citrix

C3 er myntet på leverandører av datatjenester over nett og inkluderer virtualiseringsserveren XenServer og web-akseleratoren NetScaler, og kombinerer dette med tilpasset administrasjonsverktøy og datasenteroptimert driftsverktøy.

Les om:

Virtualisering