Citrix virtualiserer politiet

Citrix virtualiserer politiet

PDMT skal kjøpe virtualiseringslisenser til 12.000 brukere.

(Oppdatering, Steria lagt inn i saken, 14.04.2010) Citrix har inngått en kontrakt med Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) om lisenser på Citrix XenDesktop 4 til Politi- og lensmannsetaten.

Dette en av de største offentlige avtalene Citrix har signert i Norden.

Det er Steria som har solgt inn løsningen til Politiet. Det er også Steria som står for installering av løsningen i samarbeid med Politiet, som har vært kunde av Steria siden 1990.

Skal ha høy sikkerhet

PDMT har kjøpt lisenser til nærmere 12.000 brukere i politi- og lensmannsetaten. Politiet skal bruke XenApp-funksjonalitet for å levere applikasjoner til brukere over hele landet, virtualisere servere med Citrix XenServer, og administrere serverfarmen med Citrix Essentials for XenServer. Etaten starter også en gradvis utrulling av virtuelle arbeidsflater.

Citrix opplyser ikke hvor høy verdi kontrakten har.

- Politiet velger fremtidens løsninger for å sikre brukerne tilgang til de beste og mest fleksible it-verktøyene. Tjenestemennene får levert it-tjenester på deres egne premisser og med høy sikkerhet, sier norgessjef i Citrix, James Dudek, i en pressemelding.

Fornøyd direktør

XenDesktop 4 skal støtte alle virtualiseringsplattformer i én løsning.

- At politiet velger Citrix til å virtualisere infrastrukturen tar vi som et bevis på at våre helhetlige løsninger fyller behovene i markedet, sier Dudek.

Politiets data- og materielltjeneste har blant annet ansvaret for data- og kommunikasjonssystemene, materiellet og utstyret i politi- og lensmannsetaten, samt til høyere påtalemyndighet. PDMT er underlagt Politidirektoratet.

Virtualisering