Derfor blir fremtiden syltynn

Derfor blir fremtiden syltynn

Toppsjefen i Wyse tror på en kjempevekst i tynne terminaler med virtuelt arbeidsmiljø.

Toppsjef Tarkan Maner i Wyse mener han skal få pc-ene erstattet i bedriftene om fire år. Og da hevder han at han er pessimistisk i anslaget. Han er i Norge på besøk hos sine favorittkunder i favorittmarkedet.

- I Norge selges flere tynne terminaler enn noe annet sted i verden, understreker han overfor Computerworld.

- Når jeg snakker om fordelene med tynne terminaler, sier jeg det samme over hele verden. Men vi henter erfaringene fra det norske markedet først.

Wyse spiller en rolle som en av de største leverandørene av tynne terminaler, eller tynne maskinvareklienter, i verden, i tett konkurranse med HP. I krevende tider med økonomisk stormvær er den rollen helt grei å ha:

- I 2008 hadde vi det beste året noensinne. Det første finanskvartalet i år er det beste noensinne. Vi har økt antall ansatte med 60 prosent de siste fjorten månedene, gliser Maner, og understreker at han i likhet med alle ansatte også snakker som investor.

De ansatte eier en fjerdedel av Wyse.

- Vi ser enda større muligheter for tynne terminaler framover. Nå kommer turen til klientene etter at datasenteret er på plass.

Best for sluttbrukeren

Det er virtualisering som er stikkordet for påstanden. Løsningene for moderne virtualiseringsløsninger i datarom og datasenter er modne, og de tas i bruk i bred skala. Nå ser kundene etter hvordan de kan nytte seg erfaringene til å oppnå fordeler i resten av infrastrukturen.

- Skal vi lykkes, må det brukeren opplever i et virtuelt arbeidsmiljø, være likt det de opplever fra en pc, understreker Maner.

- Å argumentere med at terminaler er billige og sikre gjaldt før. Nå bestemmer brukeren. Og det vil gjøre at pc-ene er borte om fire år!

Maner understreker at han ikke mener dette er for optimistisk. Sluttbrukeren må synes hun eller hun får et like bra eller bedre brukermiljø med tynne terminaler. Derfor bygges de nyeste terminalene med kraftige grafikkort, optimalisert av Wyse. Flere modeller får flerskjermsløsning for opp til åtte skjermer. For å få streamet arbeidsmiljø og medieinnhold som video i hd-kvalitet optimaliseres nettverkskontrolleren, og lydkort får bedre kvalitet. Bruken av usb for tilkopling er populært, og flere usb-porter er tilgjengelig i hver terminal.

Pc-ene kan ikke bli billige nok synes Maner, les videre!

Virtualisering