Dette er nytt i Xendesktop 4

Dette er nytt i Xendesktop 4

Citrix hevder å kunne virtualisere skrivebord til alle typer bruk.

Målet til Citrix er at alle brukere skal få den kapasiteten de har behov for i en sentralisert leveringsmodell. Ideen er at kapasiteten ikke skal være hos brukerne, men sentralt, for bedre og sikrere ressursutnyttelse.

Brukeren skal kunne bruke sitt favorittutstyr som bærbar pc, Mac, nett-pc, stasjonære pc-er, tynne klienter og avanserte telefoner som Iphone, Blacberry og Nokias N-modeller.

Derfor har Xendesktop 4 fått 70 nye forbedringer for bedre ytelse og økt sikkerhet.

Til datahallen

- Først løftet vi dataene til datahallen. Nå flytter vi desktoppen til datahallen, sier Magnus Toft, produktsjef for Citrix desktop.

Xendesktop versjon 4 vil komme på markedet 16. november. Tidligere har Citrix måttet innse at tunge grafiske og konstruksjonsmessige arbeidsoppgaver best har blitt løst av kraftige brukermaskiner. Videoredigering og design av bygninger og produkter har vært typiske oppgaver.

- Det som er helt unikt med Xendesktop 4 er at den kan håndtere alle typer bruk. Problemet med tunge desktoper er løst, sier Kurt Svenson, markedsføringssjef for Citrix i Norden.

Løsningen består i å benytte grafikk i brukerutstyret, men selve applikasjonen kjøres i en sentral tjenestemaskin. Det er den nye teknologien HDX (High Definition Experience) som gjør det mulig. Denne protokollen bygger videre på Citrix ICA for å håndtere alle de nye formene for jobbing.

- HDX bidrar til mye hurtigere responstid, hevder Magnus Toft.

Ifølge Citrix krever HDX 90 prosent mindre båndbredde enn konkurrerende teknologier.

Inntil 500 brukere

Applikasjonen kan bli administrert ved hjelp av Citrix Xenapp på tradisjonelle tjenestemaskiner eller på maskinblad.

Ved hjelp av den nye leveringsteknologien Flexcast skal en tjenestemaskin kunne håndtere inntil 500 samtidige brukere. Krever brukerne mer personlige klienter med hensyn til applikasjonstilgang vil en tjenestemaskin håndtere inntil 70 forskjellige varianter.

Xenapp håndterer mange brukeres oppgaver på en tjenestemaskin eller en virtuell maskin i tjenestemaskinen. Alternativet er å la applikasjonen strømme ned på brukerutstyret for bearbeiding som om programvaren teoretisk var lagret der. Fortrinnet ved å la applikasjonen strømme ned på brukerutstyret er at det ikke krever noen lisens.

Ved å integrere Xendesktop og Xenapp kan fagfolkene sentralt administrere applikasjoner og virtuelle klienter. Det gir virtualisering og sikkerhet fordi de sentrale sikkerhetsløsningene er bedre enn de distribuerte.

Administrasjonskostnadene for et sentralisert oppsett av brukerprofiler og tilgangsrettigheter er en brøkdel av et distribuert hvor de ansatte har spesielle ønsker.

"Windows 7 + Xendesktop = Sant" håper Citrix. Les videre på neste side!

Virtualisering