Ementor kjøper Tomato

Ementor kjøper Tomato

Det norske virtualiseringsselskapet Tomato slukes av Ementor for 62,5 millioner kroner.

Ementor Norge AS har inngått avtale om overtagelse av alle aksjene i infrastrukturselskapet Tomato AS for 62,5 millioner kroner. Tomato er ledende innen virtualiseringsteknologi og har en budsjettert omsetning på 120 millioner kroner og resultat på 12 millioner etter skatt for 2008. Selskapet har 22 ansatte.

- Tomato vært en steintøff konkurrent for oss på virtualiseringsprosjekter. Det er mange veldig flinke folk i Tomato, og sammen med våre folk som har en bredere bakgrunn tror vi dette er kjempebra for Tomato og Ementor sine kunder, sier Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Ementor Norge til Computerworld.

LES OGSÅ: Rykter om nok et Ementor-oppkjøp

Gjennom denne transaksjonen skaper Ementor og Tomato et unikt kompetansemiljø og tilbud innenfor virtualisering og serverkonsolidering generelt. Det er de ledende ansatte i Tomato som er selgere av aksjene. Tomato har hatt en lønnsom vekst gjennom flere år, og vi forventer at dette vil fortsette også i 2008, heter det meldingen.

- Vi er ekstremt fornøyd med å kunne få med Tomato sine ansatte på vårt lag. I tillegg til de resultater Tomato selv presterer, ser vi store muligheter for kryssalg, sier Sønsteby.

Overtakelsesdato er anslått til 13. februar 2008. Transaksjonen er med forbehold om godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

Ementor har tidligere annonsert at lokale oppkjøp vil være en sentral del av strategien for vekst i de nordiske landene.

Virtualisering