Flytter harddisken ut av pc-en

Flytter harddisken ut av pc-en

Lenovos fjernadministrasjon gjør pc-ens harddisk overflødig.

Lenovo lanserer en ny versjon av sitt Intel-baserte lagringsbaserte verktøy for fjernadministrasjon av PC-er. SMC 2.0 (Secure Managment Client Solution), tilbyr flere nye verktøy for administrasjon enn forgjengeren, og kommer blant annet på norsk.

Verktøyet flytter lagringsfunksjonen ut av maskinen til en sentral enhet tilgjengelig gjennom nettverket. Maskinens egen harddisk deaktiveres eller tas ut. Flere funksjoner som tidligere lå i PC-en virtualiseres. 

De fleste prosesser er automatiserte. Systemet støtter ulike kortfunksjoner, som Quad skjermer for grafikk og IP-basert tale (VoIP). Med SMC tror maskinen at harddisken fortsatt sitter lokalt. Klienten brukes som en normal PC, og opprettholder all tradisjonelle funksjoner som tykk klient.

- Vi har designet SMC 2.0 for å redusere kostnader og komplikasjoner i forbindelse med desktopvirtualisering. Det er ingen merkbar forskjell for brukerne, siden de jobber fra en allerede velkjent, sier Mark Lufkin, Softwaredirektør for Lenovos avdeling i Vest-Europa.

Med SMC tror maskinen at harddisken fortsatt sitter lokalt. Klienten brukes som en normal PC, og opprettholder all tradisjonelle funksjoner som tykk klient. Klientens kapasitetsbehov reduseres tilsvarende.

Les om:

Virtualisering