Frykter ikke Microsoft

Frykter ikke Microsoft

Norden-sjef i VMware, Lars Högberg, har respekt for Microsofts virtualiseringsplaner, men er ikke spesielt engstelig.

- Når Microsoft først bestemmer seg for noe, pleier det å bli bra, konstaterer Lars Högberg, Norden-sjef i virtualiseringskjempen VMware. Selskapet er nå medlem av den ekslusive milliardklubben, med over en milliard dollar i omsetning.

På spørsmål fra Computerworld kommenterer Högberg virtualiseringskampen som trolig vil oppstå når Microsoft har neste versjon av Windows Server (kodenavn Lonhorn) klar i løpet av året. Selskapet har varslet storsatsing på virtualisering, og blant annet bygget sin egen hypervisor inn i operativsystemet.

LES OGSÅ: Oppdatert WMware gir enklere virtualisering

Högberg tror ikke Microsoft vil ha et spesielt bra produkt før til neste sommer, hvilket gir VMware god tid til å finpusse sine egne løsninger.

I angrepsposisjon

Norden-sjefen fremhever at Microsofts tilbud kommer til å øke den generelle interessen for virtualisering, noe som igjen vil være fordelaktig for VMware.

- Microsoft er i angrepsposisjon, men vi har historikken på vår side. Vi har allerede flere millioner brukere på verdensbasis, og dessuten en svært sterk forhandlerkanal i Norden, med godt utdannede aktører, fortsetter han.

Microsofts offensiv fikk for øvrig VMware til å steile tidligere i år. Selskapet anklaget Redmond-giganten for å misbruke sin dominerende posisjon for å sikre seg virtualiseringskunder. Det hele endte med at VMware la ut en syv punkters klageliste rettet mot Microsoft på sine hjemmeside, mens Microsoft på sin side avfeide det hele som tøv.

Les om:

Virtualisering