Gratis virtualiserings-løsning fra Citrix

Gratis virtualiserings-løsning fra Citrix

Citrix Synergy-konferansen i Houston byr på flere nyheter, deriblant en gratisversjon av XenDesktop.

(Houston, Texas) XenDesktop er det nye tilskuddet i Citrix sin storsatsing innenfor virtualisering. Produktet kommer i fem versjoner, fra toppversjonen Platinum til en gratis Express-versjon for opp til 10 klienter i mindre nettverk.

Selskapet benyttet Synergy til å melde om at Citrix Desktop Receiver og Citrix App Receiver er klare til bruk nå, sammen med nettverksakseleratorene Citrix Branch Repeater.

Dette skal gi sluttbruker raskere respons og sikker tilgang til nettverket uavhengig av man er koplet til kraftige datanettverk eller enkle mobiltelefonlinjer.

Egne dedikerte nettverksenheter (appliancer) bruker buffring og akselerering for at mindre kontorer skal få samme tjenestenivå fra nettverket som store kontorer har.

Alle XenDesktop-versjonene er tilpasset til å virke med en Citrix Desktop Receiver og en rekke andre maskin- og programvareløsninger fra selskapet. Du vil for øvrig finne mer dyptgående informasjon om disse løsningene og nyhetene i Nettverk & Kommunikasjon nr. 6.

Citrix-toppsjefen Mark Templeton definerte XenDesktop Platinum-versjonen som ”Desktop 2.0”. Her skal det ifølge Templeton ta minutter og ikke dager å levere en ny desktop. Han la også stor vekt på begrepet ”Desktop as a Service” (DaaS).

Mer informasjon om XenDesktop finner du på www.citrix.com/xendesktop hvor det er mulig å laste ned XenDesktop Express gratis.

Citrix Synergy i Texas er den nye satsingen til selskapet for å samle kunder og partnere til informasjonsutveksling og oppdateringer rundt bedre it med bruk av løsninger fra virtualiseringsveteranen Citrix. Konferansen samkjører sentrale IT-trender som virtualisering, applikasjonslevering og nettverksinfrastruktur og viser fram kostnadseffektive løsninger.

Virtualisering