HP og Cisco krangler om virtualisering

HP og Cisco krangler om virtualisering

Det har blitt munnhuggeri om hvem som har grunnlag skryte mest av sin virtualisering.

I går gikk Cisco ut med nyheten om sitt nye samordnede system for datasentre. Det ga gnist til en krangel om hvilken leverandør som er best på virtualisering, melder Computerworld USA.

Det nye systemet er nemlig basert på en x86 bladserver fra Cisco selv. Særlig blad-gigantene IBM og HP er forventet å få konkurranse fra Ciscos maskinvare.

Ciscos partnere i Unified Computer System (UCS)-eventyret, deriblant BMC Software, beskvirer maskinen som kommer fra Cisco andre kvartal i år som et unikt system.

- Cisco maskinvareplattformen gjør ting ingen andre gjør og BMC utnytter funksjonaliteten i deres maskinvare, sa administrerende direktør i BMC, Bob Beauchamp, til Computerworld USA etter lanseringen i går.

- Tar det som et kompliment

Han understrekte at BMC har «alle slags forhold» med IBM og HP, både som aggressive konkurrenter, men også som partnere. Han spår derfor at BMCs forhold til IBM og HP «vil bli omtrentlig likt», til tross for Ciscos angrep på bladservermarkedet.

Representanter fra HP reagerte kjapt på Ciscos nyhet. Direktør for verdensomspennende datasenterløsninger for Procurve i HP, Matt Zanner, påpeker at HP har 12 års erfaring fra å sende ut servere og virtualiseringsløsnigner.

- For å være ekstremt ærlig tar jeg nyheten fra Cisco som et slags kompliment for oss, sier han.

Analytiker er ikke overbevist om at BMCs håndteringssystem for UCS vil være unikt for Cisco, les videre på neste side!

Virtualisering