- Hyper-V bedre enn VMware

- Hyper-V bedre enn VMware

Microsoft skryter av selskap som skroter virtualisering fra VMware.

Microsoft ønsker ikke å vise frem Hyper-V på den store Vmworld-messen, som en protest mot Vmwares regler som Microsoft mener er laget for å begrense konkurransen. Men det betyr ikke at Microsoft ligger på latsiden når det gjelder markedsføring, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Wmworld går av stabelen neste uke, og nå går Microsoft ut med en kundecase som skal erstatte hele Vmwares portefølje med Microsofts egen Hyper-V. Besparelsen skal være 3,2 millioner dollar i løpet av de neste tre til fem årene.

Full pakke

Selskapet det er snakk om heter CH2M Hill og ligger rett utenfor Fortune 500-lista, som USAs 520. største bedrift.

Vmware har aldri nektet for at innkjøpsprisen for deres system er høyere enn konkurrentenes, men mener de totale eierskapskostnadene er lavere på grunn av effektiviteten som oppnås med Vsphere og andre relaterte teknologier.

Men både Citrix og Microsoft nærmer seg samme funksjonalitet, så argumentet til Vmware mister stadig mer slagkraft.

Vmware kan skryte av at alle selskapene på Fortune 100-listen bruker Vmware, men den voksende tilgjengeligheten av alternative plattformer har gjort det enklere for kunder å velge mindre kostbare virutaliseringsløsninger.

Ofte kjøper selskapene inn billigere løsning og lar kun sine mest forretningskritiske systemer kjøre på Vmware. Men det som er spesielt med CH2M er at de skal bytte til Microsofts Hyper-V over hele linja.

- Vi har ingen store problemer med å legge alt vi har på Vmware ESX over på vår Hyper-V. Særlig med Hyper-Vs nye minneovertegnelse i CH2Ms tester ser vi ikke noen stor forskjell på produktene, sier Greg Barton, ansvarlig for selskapets virtualiseringsprosjekt.

Tar tid

Men i motsetning til hvordan Microsoft prøver å fremstille det, er ikke overgangen gjort i en fei. På grunn av eksisterende lisenser og kontrakter, og CH2Ms strategi om å lease servere i perioder på 3-4 år, vil gjennomføringen ta mellom tre og fem år.

- Vi har invstert i ESX, og kommer ikke til å dumpe alt akkurat nå. Men vi kommer til å utvide og på sikt flytte oss til Hyper-V. Målet er å bli kvitt Vmware helt. Hovedmotivasjonen er kostnadene, de siste par årene har ikke vært fantastiske for it-budsjettets del, sier Barton.

Med et så vidt tidsspenn har CH2M fortsatt muligheten til å ombestemme seg, men Barton er klar på at Vmware må komme med et veldig fristende tilbud for å kompensere for prisforskjellen nå som Hyper-V tilbyr samme effekt.

CH2M har 350 virtuelle maskiner på Vmware i datasenteret, fordelt på rundt et dusin virtuelle Dell-servere. På sine lokalkontorer har de rundt 100 øvrige virtuelle Vmware-maskiner. Hyper-V-utrullingen er så langt begrenset til seks fysiske bokser, men Barton sier selskapet vil rulle ut Hyper-V til opptil 40 avdelingskontorer rundt om i USA.

Misjoneringsferd

Han erkjenner at utrullingen er nokså begrenset for øyeblikket, men understreker at prosjektet er i startfasen. Bartons beregninger viser betydelige besparelser, rundt 280.000 dollar på å unngå videreføring av Vmware-lisensene. I tillegg har selskapet nå råd til å gå løs på sine 600 feltservere, og har mål om å virtualisere 20 prosent av disse årlig. For 5000 dollar per server, vil det spare selskapet for 3 millioner de neste 3-5 årene, ifølge Barton. I tillegg ser han for seg at administrasjon blir forenklet ettersom selskapet fra før er Microsoft-kunde.

- Folkene i felten er vant til å ta på og føle på Microsoft-servere. Det er lettere for dem å hente seg inn og lettere å sette opp Hyper-V-clustre fra bunn av, sier han.

Planen er å smette inn Sharepoint, SQL Server 2008 og Exchange Server 2010 på de virtuelle boksene.

Les om:

Virtualisering