Hyper-V erobrer markedet

Hyper-V erobrer markedet

Microsoft spiser seg innpå Vmware. En av fire som virtualisererer, velger Hyper-V.

Bedrifter over hele verden fortsetter å virtualisere, men veksten har likevel avtatt noe. Andre kvartal ga 53 prosent vekst, mens kvartalet før ga 72 prosent vekst i virtualiseringsmarkedet sammenlignet med fjoråret, viser tall fra IDC.

- Lisenser for x86-virtualiseringsservere fortsetter å oppleve sunn vekst, selv om veksten har roet seg de siste fire kvartalene. Den moderate tilbakegangen i veksten indikerer at markedet viser tidlige tegn på modning, sier Brett Waldman, forskningsanalytiker for systemprogramvare ved IDC, i en pressemelding.

Så å si all virtualisering gjelder splitter nye servere, og det er x86-arkitekturen folk flest velger. Her har veksten vært 60 prosent, overlegent foran Epics 18 prosents vekst. På tredje og fjerde kommer henholdsvis Cisc og Risc på 15 og 7 prosent.

- Basert på våre samtaler med sluttbruker tror IDC at det høye volumet med konsolideringsmetoder – den lavthengende frukten i x86-servervirtualiseringsmarkedet – har begynt å tørke. Dette fører igjen til mindre avtaler totalt sett, sier han.

HP og Vmware på første

Hva plattform angår, har Vmware en markedsandel på 44 prosent, mens Microsoft har opplevd en aldri så liten boom ved lanseringen av Hyper-V.

I det første hele kvartalet hvor Hyper-V har vært tilgjengelig for markedet, viser det seg at 23 prosent av løsningene på nykjøpte virtualiseringsservere kjører Microsoft-løsningen som følger gratis med Windows Server 2008.

På leverandørfronten leder HP med 34 prosent markedsandel og 52 prosents vekst sammenlignet med fjoråret.

Dell havner på andre plass, med en markedsandelsvekst fra 25 første kvartal i år til 29 prosent for andre kvartal. Veksten er på 110 prosent sammenlignet med fjoråret.

Begge disse to kan takke veksten i Intel-salget for veksten i eget salg, men på Dells takkeliste står også AMD.

På tredjeplass havner Risc-baserte IBM-servere med 16 prosents markedsandel og 32 prosents vekst, første positive vekst for Riscs del for en stund.

Virtualisering