Hyper-V klar til nedlasting

Hyper-V klar til nedlasting

Microsofts virtualiseringsmotor for Windows Server 2008 er nå tilgjengelig.

Da Microsoft lanserte Windows Server 2008 tidligere i år, var det uten virtualiseringsteknologien Hyper-V. Planen var på det tidspunktet at Hyper-V skulle bli tilgjengelig 180 dager etter 27. februar i år. Nå kommer den altså tidligere enn planlagt, selv om den i utgangspunktet skulle vært ferdigstilt samtidig som Windows Server 2008.

En betaversjon har imidlertid vært tilgjengelig og i følge Microsoft har den vært distribuert i 1,5 millioner eksemplarer. Nye kunder kan nå laste ned Hyper-V fra www.microsoft.com/Hyper-V . Kunder som allerede har Windows Server 2008 får Hyper-V gjennom Windows Update fra 8. juli.

Hyper-V gikk tidligere under kodenavnet Viridian og Windows Server Virtualization. Hyper-V slippes som en modul til Windows Server 2008, og når den er installert vil operativsystemet liste opp virtualiseringsteknologien som en av rollene serveren kan konfigureres til å utføre.

- Med Hyper-V kan bedrifter redusere driftskostnader, øke utnyttelsen av maskinvare, optimalisere infrastruktur og forbedre oppetiden på servere, sier Nina Sundberg direktør for Server &; Tools i Microsoft Norge.

Hyper-V er kun en del av Microsofts virtualiseringstrategi som inkluderer desktop-virtualisering via Microsoft Application Virtualization (tidligere SoftGrid) og Microsoft Enterprise Desktop Virtualization (tidligere Kidaro).

Virtualisering