IBM går for Linux i skyen

IBM går for Linux i skyen

Red Hat er valgt som basis for satsingen IBM gjør for it i skyen.

IBM skal tilby et åpent test- og utviklingsmiljø for utvikling av applikasjoner og tjenester for it i skyen (”cloud services”). Denne plattformen er basert på den nye virtualiseringsteknologien Red Hat introduserte i november i fjor.

”Smart Business Development and Test Cloud” plasseres i Rational-utvikleravdelingen i IBM Software.

Målet er ikke bare å sette fart på utviklingen av it i skyen. Gjennom denne satsingen åpnes også programvarepartnermiljøet til IBM opp for de nye tjenestene. Noe som gir kunder en mulighet til å følge en Linux-plattform til skyen uten å måtte følge alle løsningene som IBM tilbyr under Lotus eller Websphere, meldes det i amerikanske Computerworld.

Kommer til en sky nær deg

I en pressemelding fra IBM hevder de at virksomheter som tar i bruk skyen som testmiljø vil spare halvparten av utviklerkostnadene og redusere antall feil i applikasjonene med 30 prosent. Basis for dette regnestykket er at interne testmiljø kan utgjøre opp til halvparten av intern utviklerinfrastruktur, mens de står uvirksomme nitti prosent av tiden.

IBM tilbyr dette som et tillegg til sin Cloudburst utrullingsteknologi for virtuelle miljøer. Cloudburst er løsningen IBM tilbyr for rask utrulling og administrasjon av virtuelle miljøer og for servere som skal betjene tjenester fra it i skyen.

Også Novell, hovedkonkurrenten til Red Hat i bedrifts-linux-markedet, bidrar med verktøy til denne plattformen fra IBM. Skytjenesten er tilgjengelig for Nord-Amerika dette kvartalet, og kommer til Europa til høsten.

HP trøster seg med AMD

Skysatsingen til programvareleverandørene fører til nedprioriteringer som rammer HP og deres tunge serverløsninger basert på Itanium-prosessorer.

Både Red Hat og Microsoft har annonsert at de ikke lenger kommer til å støtte denne prosessoren i framtidige versjoner av sine 64-bits serverplattformer. Grunnen er at virtualisering og tjenester i skyen kan kjøres på rimeligere maskinvare som 64-bits prosessorer fra AMD og Intel med samme stabilitet og yteevne.

Og da blir Itanium for uforholdsmessig dyr. HP illustrerer dette selv gjennom at de nylig har annonsert en serverserie basert på AMD og deres prosessorer.

Virtualisering