Ingen samling i skyen

Ingen samling i skyen

Brocade er ferdigkonsolidert og klar til å øke egeninnsatsen i flere markeder, inkludert alle de nordiske. De ser også i glasskulen fem år fram. Der er det ikke én sky.

Under en innledning for nettverk- og sikkerhetsfagpresse i Istanbul holdt markedssjef John McHugh i Brocade et innlegg hvor han kikket i glasskulen fram til 2015. Han har blant annet bakgrunn som sjef for nettverksproduktene til HP den gang de het ProCurve

- Hovedfeilene it-bransjen gjør er at de overvurderer alle endringer som skjer på kort sikt, mens de undervurderer hvor store endringer som skjer på lang sikt. Dermed er de garantert stadig å bli overrasket og være på hælene i forhold til det som skjer i forhold til brukere, kunder og forretningsdelen av bedriften, slo han fast.

Som eksempel pekte han på trenden hvor 10 gigabit nettverk ikke har havnet ut til sluttbruker. Der har mer effektive komprimering og strømmingsteknologier vunnet terreng. Men virtualisering av datasentra hadde vært vanskelig uten 10 gigabit nettverk.

Ingen frelse i utsetting

McHugh mente hovedtrendene er mobilitet, virtualisering og it-i-skyen. For it-nettverk gir dette utfordringer og muligheter med økt samarbeidsorientering i tjenester og strategier. Tro på at tjenesteutsetting til andre land løste kostnadsproblemer svekkes av at utviklingen i land som India gir lønnsparitet med Nord-Amerika og Europa. Dette løses ikke med at indiske leverandører setter ut sine tjenester til Filippinene.

Den største utfordringen i dag og de neste fem årene er imidlertid sikkerheten i it-systemer. Mer omfattende systemer og flere enheter hos hver enkelt bruker gir ekstreme sikkerhetsutfordringer.

- I 2015 vil det være klart at it-i-skyen er overhypa. Skyen som infrastruktur vil være i bruk, men ikke så omfattende som forutsett av mange i dag. Bruken vil også være mer pragmatisk, med mange private skyer og hybrider, slo McHugh fast.

Konferanser og lagring

Det markedet som kommer til å merke dette mest er hjemme-pc-markedet. Behovet for dedikerte enheter vil forsvinne med avansert pc-funksjonalitet inn i alle andre elektroniske enheter hjemme. Den største endringen i personlig bruk vil være digitale assistenter som gir web-møter med kvalitetslyd og –bilde. Dette vil følges av automatiske møteutskrifter med markering av viktige punkter etter interessene til brukeren.

Om konkurransebildet framover spår McHugh at Cisco vil fortsette å endre seg fra å være nettverksselskap til å bli systemleverandør.

- Det første store nye markedssegmentet de vil entre er lagringsmarkedet. Dette vil først og fremst være grunngitt i behov for vekst, sa McHugh, med en klar antydning om at dette ikke innebar det mest klare strategiske valget for giganten.

McHugh avsluttet med å understreke at brukere og kunder vil kreve enkelhet, nettverk uten nedetid og applikasjonsoptimering for enheten man bruker der og da.

Gigantruter og oversikt

Selskapet gjorde ferdig sitt siste oppkjøp for et par år siden. Brocade møter utviklingen med å satse mer på eget merke. I en pressegjennomgang pekte McHugh på at mye av lagringsinfrastrukturen til lagringsgiganten HP bruker Brocade-svitsjer. En av de største annonseringene denne høsten er deres nye kjerneruter for datasentre og for store telco-nettverk.

MLXe Core Router skal være verdens kraftigste 100 gigabit Ethernet-ruter. Ruteren er allerede tatt i bruk i Internet Exchange-sentralen i Amsterdam (AMS-IX) og doblet deres kapasitet for Internettrafikkutveksling i Nord-Europa. Det er snakk om én terabit i sekundet i rushtiden, så det vil holde for trafikkveksten i noen uker.

Den andre store nyheten fra selskapet er nytt felles administrasjonsverktøy for data- og lagringsnettverk. Brocade Network Advisor skal gi et enkelt brukergrensesnitt for kontroll av datasenter, områdenettverk eller som leverandør av data- eller telenettverk. Europasjef Alberto Sota sa også at en følge var økt satsing i Norden, med oppstart av lokale avdelinger i alle land i løpet av det neste året.

Virtualisering