Integrerer Cisco, EMC og Vmware

Integrerer Cisco, EMC og Vmware

It-gigantene går i strupen på sine partnere med pakkeløsningen Vblock.

Toppsjefene i Cisco, EMC og Vmware er de nye tre musketerer. Deres produkter er nå tett integrert til en løsning som kunder kan kjøpe som en pakke, kalt Vblock.

- Dagens annonsering adresserer kundenes største utfordring og muligheter i datasenteret, sier John Chambers, styreformann og administrerende direktør i Cisco i en pressemelding.

- Cisco, EMC og Vmware har kommet sammen på en måte som savner sidestykke for å hjelpe kundene, sier Joseph Tucci, styreformann og administrerende direktør i EMC.

- Kundene ser mer og mer på virtualisering som en måte å forbedre ytelsen og fleksibiliteten av sine it-systemer, fremhever Paul Maritz, president og administrerende direktør i Vmware.

Startet med California

Grunnlaget for annonseringen er Ciscos prosjekt California som ble lansert som Unified Computing System tidligere i år. Ideen er tett integrering mellom datamaskiner, nettverk og datalagring.

I første omgang var Ciscos tilbud basert på tett integrering mellom datamaskiner og nettverk. I den nye løsningen VCE, Virtual Computing Environment er lagring, virtualisering og sikkerhet nye funksjoner som utvider Ciscos opprinnelige tilbud.

VCE er i praksis samarbeidet Vmware, Cisco og EMC, en virtuell infrastrukturleverandør. Dermed går spesielt Vmware i strupen på Dell, Fujitsu, Hewlett-Packard, IBM og Sun. Cisco fornærmer først og fremst Hewlett-Packard. EMC forsurer først og fremst forholdet til Dell og sekundært Fujitsu.

VCE kaller sitt ressurstilbud, Vblock, for en privat sky hvor kunden på en enkel måte skal kunne tilby sine brukere kostnadseffektive it-tjenester. Tiltroen til privat sky er spesielt stor i Vmware.

- Samlingen av Vcenter, Vmotion og Vsphere gir bedre utnyttelse av datamaskinressursene, sier Kristine Dahl, ansvarlig for Vmware i Norge.

Vcenter er administrasjonsverktøyet, Vmotion sørger for flytting av applikasjoner mellom virtuelle maskiner, Vsphere sørger for ressurstildelingen. Disse funksjonene er grunnleggende i Vblock sammen med en sikkerhetsløsning fra RSA.

En rekke norske kunder vil være villige til å utnytte en Vblock. Les mer på neste side!

Virtualisering