Integrerer hypervisoren

Integrerer hypervisoren

Citrix lanserte flere viktige nyheter da Synergy-konferansen nylig gikk av stabelen i San Francisco.

Toppsjefen Mark Templeton presenterte endelig en hypervisor som kjører direkte på bærbare datamaskiner. Citrix XenClient har vært på skisseblokken en lang periode, men skal nå gi virksomheter større virtualiseringsfordeler uten å gå på kompromiss med sikkerhet, fleksibilitet og ytelse.

XenClient er utviklet i samarbeid med Intel og gjør det mulig for sentralt håndterte virtuelle arbeidsflater å kjøre på brukermaskiner, selv når de ikke er tilkoblet det sentrale nettverket. Løsningen er integrert med Intel vPro-virtualiseringsteknologi.

Citrix lanserte også XenClient Express - et gratis test og evalueringstilbud som gir kundene muligheten til å erfare hvilke fordeler virtuelle arbeidsflater kan gi mobile brukere.

Turbo

Selskapet kunne ellers by på HDX «Nitro» som de omtaler som neste generasjon av HDX-teknologien. Denne går ut på å gi HD-opplevelser for virtuelle arbeidsflater.

Nyvinningen inkluderer alle deler av den virtualiserte infrastrukturen fra klienter, til nettverk, datasenter og servere. Hensikten er å gi brukerne bedre ytelse i alle ledd fra de starter en applikasjon til en «sense-and-respond» teknologi som optimaliserer hver tilkobling basert på egenskapene i maskinvaren og nettverkstilkoblingen.

For å levere sikre virtuelle arbeidsflater til eksterne partnere/konsulenter, ansatte på hjemmekontor eller på reise, lanserte selskapet Safe Zone. Teknologien krypterer alle data og lagrer dem i dedikerte sikre soner.

Dermed er meningen at sensitiv data er beskyttet i nettverket og ikke kommer på avveie når en pc mistes/stjeles, eller når brukeren ikke lenger er tilknyttet virksomheten.

Selskapet kunne også presentere et samarbeid med McAfee hvor XenDesktop-kunder får muligheten til å bruke McAfees ePolicy Orchestrator plattform for å forbedre og forenkle administrasjon.

Partene skal jobbe med å gi økt sentralisert kontroll, bedre skalerbarhet, og mindre krav til CPU, minne og lagring. Første versjon slippes til høsten og vil fungere på alle av de største servervirtualiseringsplattformene.

Løsninger for nettskyen

Citrix benyttet også anledningen til å lansere syv Cloud-løsninger som skal gjøre det enklere for nettskytilbydere å levere tjenester. Disse løsningene består av komponenter fra selskapets virtualiserings- og nettverksløsninger.

Citrix Cloud Solutions er bygget på et åpent rammeverk som gjør det enklere for kundene å videreutvikle og skreddersy sine løsninger. Løsningene skal ifølge selskapet forenkle, forkorte og forbedre overgangen til nettskyen.

Ny versjon av XenServer

Citrix slipper XenServer 5.6. Den nye versjonen byr på mer avanserte administrasjonsmuligheter for både den gratisløsningen, og for Enterprise- og Platinum-versjonene. Det vil også leveres en XenServer Advanced Edition. Selskapet melder om at gratisversjonen av XenServer nå er i bruk i mer enn 45 000 datasentere.

Basert på analytikernes estimater og på nedlastings- og aktiveringstall vil løsningen ha 18 prosent markedsandel innen utgangen av året. XenServer ligger ifølge Citrix bak nærmere 40 prosent av alle XenDesktop VDI-utrullinger.

Virtualisering