Intel vil ha en bit av VMware

Intel vil ha en bit av VMware

Intel ønsker å kjøpe VMware-aksjer for 218, 5 millioner dollar når selskapet går på børs.

Siden november 2005 har Intel solgt brikker med teknologi som gjør at man kan bruke en VMware-applikasjon som behandler hver maskinvareplattform som flere virtuelle plattformer. Selskapene samarbeider også om markedsførings- og produktutviklingsstrategier.

Intel vil gjøre oppkjøpet via investeringsselskapet sitt, Intel Capital.

Avtalen vil bli en del av VMwares børsnotering hvor virtualiseringsselskapet planlegger å selge 10 prosent av aksjene. Dato er ennå ikke satt, men noteringen vil trolig skje i andre halvdel av 2007.

I tillegg til å kjøpe aksjer, får Intel nok makt til å plassere en av sine folk i VMwares styre. Intel vil fremdeles være en minoritetseier med 2, 5 prosent av alle aksjene. Majoriteten, 89 prosent, vil fremdeles være i EMCs eie, lagringsgiganten som kjøpte VMware i 2004.

LES OGSÅ: Virtualisering bedre enn virkeligheten

Intels investering vil trolig generere mer interesse for de nye aksjene og kanskje også for virtualisering generelt, ifølge analytiker Richard Doherty ved The Envisioneering Group.

- Intel liker å vite at de har et mer personlig eierskap, isteden for å vente på at markedskreftene skal ta tak i virtualisering. Det er ikke slik at pengene deres samlet støv på en hylle, men Intels investeringsselskap bruker også å spore andre til å investere i en industri, sier han ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Les om:

Virtualisering