Internettbrukere innom YouTube to ganger om dagen

Internettbrukere innom YouTube to ganger om dagen

Videonettstedet melder om fire milliarder visninger daglig.

Det har vært spådd at video er den virkelig store bølgen i internettbruk, og nye tall bekrefter det. Mandag bekreftet eieren Google at det hvert sekund så lastes det opp til sammen én time video fra brukerne. Disse blir vist til fire milliarder brukere hver dag, melder PC World USA.

Kraftig vekst i 2011

Veksten de siste åtte månedene har vært på friske 25 prosent. Sett i forhold til antall internettbrukere, som anslås til 2,4 milliarder i 2011, så tilsvarer besøket nesten to videovisninger hver dag.

Google selv bruker antall år siden det var vann på mars og antall en-dollar-sedler som anslås å være i sirkulasjon. Mars-eksempelet er riktignok ikke er et uomtvistelig faktum. Noen analyserer utvikling og veksttakt i retning av at YouTube kan ta over for Cisco som dominant merkenavn på Internett.

Google kjøpte YouTube i 2006.

Mangfold av glanemuligheter

Tjenester som trekker flere seere til YouTube utvikles stadig. Spesifikke kanaler etter interesse eller som bedriftskanal er viktig både for de som vil vise og de som vil se. YouTube Live skal utvikles til å bli en sanntids strømmetjeneste for visning av hendelser der de skjer, når de skjer. Spillelister opplastet av brukere er en konkurrent til musikkstrømmetjenester som Spotify og Wimp. Spesielt de som er lei dårlig reklame i friversjonen av disse tjenestene, begrensinger i antall ganger musikk kan spilles av eller som misliker at man må logge seg inn i Facebook for å høre på musikk, vil ofte velge YouTube.

YouTube er allerede en arena for valgkampen i USA på godt og vondt. Dette skrus opp i slutten av måneden. President Barack Obama vil gjennomføre et nettintervju med mulighet for spørsmål fra nettbrukere etter den årlige «Rikets tilstand»-tale i kongressen. Dette anses av mange som en uformell start på den virale valgkampanjen for 2012-valget. Den digitale kampanjen bidro en god del til valgseier for Obama i 2008.

Virtualisering