It-sjefene elsker virtualisering

It-sjefene elsker virtualisering

Knuser outsourcing, erp og sosiale medier i kåring av norske it-sjefer.

Hva er det beste som it-bransjen har gitt verden hittil i dette årtusen? Spør man forbrukerne, vil kanskje Iphone eller Facebook toppe kåringen, men it-sjefer har en egen agenda. Blant de "tunge teknologiene" tar virtualisering en overlegen seier.

Dette kommer frem i en undersøkelse blant omkring 200 norske it-sjefer, som har kåret de største it-suksessene de siste ti årene. Undersøkelsen ”it-sjefens utfordringer” er gjennomført av Synovate for it-konsulentselskapet Steria, og gjentas hvert år blant skandinaviske it-sjefer.

It-sjefene bedt om å plukke ut det de mener har vært de fremste it-suksessene i perioden 2000-2009. Hele 54 prosent av de norske it-sjefene hadde virtualisering som ett av sine valg.

– Dette er ikke noen overraskelse. Virtualisering gjør det enkelt å tilpasse en it-løsning etter hvert som behovene endrer seg, og i dag gjennomfører vi ikke et eneste implementeringsprosjekt uten utstrakt bruk av virtualiseringsteknologi, forteller Atle Rønningen, avdelingsleder for infrastruktur i Steria, i en pressemelding.

Automatisering

I undersøkelsen kommer e-tjenester på andreplass med 32 prosent oppslutning blant de norske it-sjefene, mens 29 prosent valgte informasjonsflyt og 26 prosent sosiale medier som tiårets største it-triumfer.

Ifølge analysebyrået Gartner er omtrent 20 prosent av den totale it-relaterte arbeidsmengden som i dag foregår i verdens bedrifter og foretak virtualisert. Denne andelen ventes å skyte fart til 60 prosent innen utgangen av 2012.

De nærmeste årene vil virtualisering gå over i en ny fase der automatisering av oppsett og bruk av infrastruktur vil stå sentralt.

– Kundene vil forvente at endringer i datasenteret skal gå raskt, og at kapasiteten utnyttes riktig. Automatisering blir svært viktig for å hente ut effekten og gevinsten i virtualiseringsteknologien, påpeker Rønningen.

Tiårets største it-suksesser:

1. Virtualisering

2. E-tjenester

3. Informasjonsflyt

4. Sosiale medier

5. Outsourcing av it-drift

6. It-markedets modningsgrad

7. Sikkerhetsteknologi

8. Tynne klienter

9. ERP

10. IP-telefoni

(Kilde: ”IT-sjefens utfordringer 2010” – Steria/Synovate)

Les om:

Virtualisering