It-sjefens viktigste prioriteringer

It-sjefens viktigste prioriteringer

Microsoft er viktigst, men virtualisering, grønn it og trådløse nett seiler oppover. Her er it-sjefens ti på topp.

Hvert år spør konsulentselskapet Steria norske it-sjefer hvilke teknologier de vil prioritere i tiden fremover.

Årets liste, som er laget ved hjelp av 200 norske it-sjefer i store offentlig og private virksomheter, skiller seg ikke dramatisk fra fjorårets.

- Noe jeg tar som et tegn på en viss modenhet i forholdet til teknologi. Norske it-sjefer hopper ikke på enhver trend som måtte dukke opp, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren i Steria i en pressemelding.

De aller fleste teknologiene i år var også med på fjorårets ti på topp-liste. Men mange har beveget seg opp og ned på listen.

Grønn it seiler opp

Blant annet ser vi at virtualisering seiler opp på en tredjeplass, fra syvende i fjor. I våre naboland har virtualisering kommet enda høyere på listen.

Også trådløse nettverk og ikke minst grønn it får mer fokus i tiden fremover, skal vi tro listen.

- Dette er godt nytt! Lenge har interessen for grønn it vært lav i Norge, til tross for at bærekraftighet og miljø har blitt stadig viktigere temaer i samfunnet for øvrig, sier Lindgren.

Microsoft viktigst

- Nå ser vi endelig en reaksjon også på it-siden, og jeg tror reduserte strømkostnader er en ekstra fristende gulrot i dagens økonomiske situasjon. Nye krav fra det offentlige kan også ha hatt noe å si.

Det er Microsoft som topper listen, og det gjør selskapet og dets programvare og teknologi også i våre tre skandinaviske naboland. 57 prosent svarte at dette var deres viktigste prioritet. Dette er lavere enn årene før, men Microsoft har hatt posisjonen også i fjor, i 2006 og i 2004.

Interessant er det også at BI for første gang har kommet seg inn på topplisten.

Slik ser hele listen ut (fjorårets plassering i parantes):

 1. Microsoft (1)
 2. Portaler (2)
 3. Virtualisering (7)
 4. Arkiv og saksbehandling (3)
 5. Trådløse nettverk (10)
 6. Mobil infrastruktur (5)
 7. Grønn it (13)
 8. Web-tjenester (4)
 9. It-arkitektur/SOA (6)
 10. CRM (9)
 11. Business Intelligence/BI (ny)
Virtualisering