Kjøper Tomato ut av Atea

Kjøper Tomato ut av Atea

The Online Backup Company kjøper programvaredivisjonen TDS.

The Online Backup Company (OBC), som leverer backupløsninger over internett, kjøper Ateas programvaredivisjon TDS.

TDS står for Tomato Disaster Solution, en komplett disaster/recovery løsning for virtualiserte datarom som opprinnelig ble utviklet av Tomato, som ble kjøpt opp av Atea i 2008. Med på transaksjonen overtar OBC to nøkkelpersoner tilknyttet TDS, begge tidligere Tomato-ansatte. Ifølge Finansavisen har dermed minst ni av 22 Tomato-ansatte forlatt selskapet siden oppkjøpet.

OBCs gründer og administrerende direktør Alexander Hagerup ser på oppkjøpet som et viktig steg videre inn i virtualiseringsmarkedet, og sier at TDS vil spille en sentral rolle i utviklingen av OBCs skybaserte backupløsninger.

- Enormt mange bedrifter har tatt i bruk virtualiseringsteknologi, men svært få har tilfredstillende backup og katastroferutiner av det virtuelle miljøet sitt, sier han i en pressemelding.

- Et svært viktig element for mange store bedrifter i tiden fremover blir å opprette katastrofeplaner der bedriftens datasystemer kan startes selv om datarommet deres brenner, mener Hagerup.

Fortsetter med TDS

Avtalen innebærer imidlertid ikke at Atea skal slutte å selge TDS i Norge.

Som del av prosessen har Atea signert en samarbeidsavtale med som gir dem tilgang på alle OBCs backup- og recoverytjenester.

- Ved salget av denne løsningen til OBC sørger vi i Atea for både å gi våre kunder et bedre utviklingsmiljø for løsningen og et dynamisk miljø for support av installasjonene fremover, sier Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Atea.

Virtualisering