Kommer Hyper-V i dag?

Kommer Hyper-V i dag?

Det går rykter om at Microsofts virtualiseringsteknologi Hyper-V vil lanseres i dag, to måneder tidligere enn planlagt.

Microsoft har ikke bekreftet slippet enda, men ifølge Infoworld har en representant fra selskapets pr-byrå sendt en epost med informasjon om en orientering angående noe som omtales som en produktmilepæl. En annen representant har hintet til at denne briefingen handler om Microsofts virtualiseringsteknologi Hyper-V. Også flere blogger rapporterer om at Hyper-V slippes i dag.

LES OGSÅ: Det virtuelle dilemmaet

Dersom ryktene stemmer, vil løsningen altså bli tilgjengelig to måneder tidligere enn planlagt. Microsofts offisielle uttalelse har tidligere vært at hypervisoren skal slippes seks måneder etter Windows Server 2008. Dette operativsystemet ble som kjent sluppet i februar.

LES OGSÅ: Tøffere for de virtuelle i 2008

Microsoft hadde opprinnelig planlagt å pakke Hyper-V, tidligere omtalt som Viridian, inn i Windows Server 2008, men teknologien ble forsinket. Selskapet har lagt mye prestisje i sin virtualiseringsteknologi, som skal konkurrere med markedsleder VMwares løsninger. Også Citrix har blitt en betydelig aktør på virtualiseringsmarkedet etter oppkjøpet av Xen.

Les om:

Virtualisering