Kriger om datarommet

Kriger om datarommet

I kveld lanseres Ciscos strategi for datarommet. Da blir forholdet til HP og IBM anstrengt.

Prosjekt California er prosjektnavnet. Unified Computing skal være Ciscos løsning for å effektivisere applikasjoner på datarommet. Tidligere trodde man at California ville være et soloutspill fra Cisco.

Unified Computing vil være det tekniske grunnlaget for samordnet kommunikasjon (Unified Communication) og applikasjoner som sørger for dette.

I dag vil BMC, EMC, Intel, Microsoft og Vmware støtte opp om Ciscos strategi.

Da introduserer Cisco sine bladservere som skal kjøre applikasjoner, foreta svitsjing og sørge for virtualisering i et nettverksorientert datasenter.

Det antas at Oracle og SAP vil demonstrere hvordan deres applikasjoner kan bli virtualisert i Ciscos Unified Computing.

Videre spekuleres det i om Dell vil bli en partner. Det antas også at EMC og Netapp skal tilby sine lagringssystemer og Emulex sine nettverkskort for sammenkobling av nettverksutstyr og datamaskiner.

Hvordan den tunge lagringsnettleverandøren Brocade passer inn er uvisst. Brocade kjøpt nylig Nettverksleverandøren Foundry for å kunne levere høyhastighets Ethernet.

Ikke fornøyd

Cisco er ikke lenger fornøyd med å være største aktør på eksterne nett. De seneste årene har Cisco derfor blitt en viktig samarbeidspartner for Hewlett-Packard (HP) og IBM på lagringsnett.

Cisco har vært så viktig at HP har holdt sin egen nettverksdivisjon på armlengdes avstand.

Med mandagens lansering blir Cisco mer en konkurrent enn en samarbeidspartner. Hewlett-Packard vil da endre sitt forhold til egen nettverksdivisjon og ta dem inn i varmen.

Tiltak

Som et første skritt har HP utvidet sin nettverksserie Procurve med tunge svitsjer for store forhold og laget en modul som er en tjenestemaskin som kan kjøre applikasjoner, først og fremst administrasjonsapplikasjoner.

IBM knytter seg tettere til Ciscos største konkurrent Juniper. Nortel som IBM også har jobbet tett med, lider en usikker skjebne på grunn av sin konkurskarantene.

Selv om Intel, Microsoft og Vmware støtter Cisco som ny tung konkurrent på datarommet har disse også et forhold til de andre leverandørene. I tillegg er Cisco og Microsoft konkurrenter på samordnet kommunikasjon, hvor Cisco ser det som en nettbasert løsning, mens Microsoft ser det som en personbasert løsning.

Hvordan Sun som for 20 år siden introduserte slagordet ”nettverket er datamaskinen”, passer inn, er virkelig et stort spørsmålstegn.

Virtualisering