Lanserte Hyper-V

Lanserte Hyper-V

Ryktet er bekreftet: Microsoft, og server-direktør Nina Sundberg, har lansert virtualiseringsteknologien Hyper-V.

Torsdag virret ryktene om at Microsoft kom til å slippe sin virtualiseringsteknologi Hyper-V allerede to måneder tidligere enn planlagt. I går kveld kom meldingen den endelige bekreftelsen fra Microsoft. Da lanserte selskapet teknologien som en funksjonalitet i Windows Server 2008.

LES OGSÅ: Kommer Hyper-V i dag?

Nye kunder og partnere kan laste nå ned Hyper-V fra Microsofts hjemmesider, mens de som allerede har Windows Server 2008 får teknologien gjennom Windows Update fra 8. juli, skriver selskapet i en pressemelding.

- Med Hyper-V og servervirtualisering er Microsoft ett steg nærmere en omfattende desktop til datasenterløsning. Med Hyper-V kan bedrifter redusere driftskostnader, øke utnyttelsen av maskinvare, optimalisere infrastruktur og forbedre oppetiden på servere, sier Nina Sundberg, direktør for Server & Tools i Microsoft Norge.

LES OGSÅ: Det virtuelle dilemmaet

Sammen med Microsofts virtualiseringsteknologi, tilbyr Microsoft også ”System Center”. Dette er en familie av løsninger som bidrar til konfigurasjon, optimalisering, backup og administrasjon av både fysiske og virtuelle servere.

- For å kunne oppnå maksimal gevinst av virtualisering er det viktig å ha riktige prosesser og redskaper på plass. Nettopp derfor er administrasjonsverktøy så viktige. De er på en måte limet som holder det hele på plass og lar brukerne får optimal gevinst, fortsetter Sundberg.

Microsoft har selv benyttet Hyper-V i sine produksjonsmiljø, inkludert tungt trafikkerte nettsteder som MSDN, TechNet og Microsoft.com. MSDN har mer enn 3 millioner besøk hver dag, TechNet har over 1 million, mens Microsoft.com har mer enn 38 millioner besøk pr dag. Microsoft.com skal være 50 prosent virtualisert i slutten av juni.

Les om:

Virtualisering