Lover rabatt på virtualisering

Lover rabatt på virtualisering

Atea har oppnådd høyeste sertifiseringsnivå hos Vmware. Det skal gi kundene ekstra rabatter på virtualisering.

- Vi er 100 ansatte i Atea som driver med virtualisering. Da vi kjøpte Tomato hadde vi flere fagfolk som kunne Vmware enn Tomato, men det hadde vi ikke vært flinke til å fortelle markedet, sier Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Atea Norge.

I februar ble Atea i Norge sertifisert på høyeste nivå, Premier Partner, midt under den seneste salgskampanjen Next Step.

- Vi har 36 Top Tier Partners, sier Andy Hunt, direktør for partnere i Europa, Midtøsten og Afrika.

Partnere på høyeste nivå får være med å påvirke hva Vmware skal prioritere i fremtidig utvikling. Som et resultat av sin innsats og sin kompetanse oppnår disse partnerne ekstra rabatter.

Ekstra rabatt

- Vi får seks til åtte ekstra rabatt. Den vil våre kunder nyte godt av, hevder Steinar Sønsteby.

Atea har et budsjett på å øke programvareomsetningen med 25 prosent. Derfor er de 100 fagfolkene som kan virtualisering viktige.

- 24 prosent av alle servere som ble solgt i 2008 i Norge ble solgt av Atea, hevder Sønsteby.

For maskinomsetningen i 2009 er usikker. De fleste analytikere spår nedgang, kanskje 20 prosent. Virtualiseringen bidrar. En større maskin med virtualisering kan overta for mange gamle. Det medfører lavere maskinsalg.

Endre profil

Derfor jobber Atea aktivt på å endre profil fra å være en ren maskinvareleverandør til å bli en infrastruktur leverandør med mye kompetanse.

Oppkjøpene av Tre65 og Tomato, de seneste årene har stor betydning i denne forbindelse.

Atea har derfor mange fagfolk som har jobbet mye med datamaskinrom. Der har det de seneste tre årene blitt stor forståelse for behovet for mer effektiv datadrift.

- 130.000 kunder forstår nå nødvendigheten av virtualisering i datarommet. Det er en stor mulighet for våre partnere, påpeker Andy Hunt.

Konsekvensen er at Vmware jobber med tre strategier. Først gjelder det virtualisering i datarommet. Det arbeidet vil stadig bli mer omfattende for å holde Microsoft på armlengdes avstand.

Dernest er det viktig å virtualisere brukerens arbeidsmiljø. På det området vil Citrix, Microsoft og Sun jobbe med alternativer.

I fremtiden skal virtualisering også tilpasses dataskyen.

Les om:

Virtualisering