Microsoft blir virtualiserings-vennlig

Microsoft blir virtualiserings-vennlig

Lisensene til Microsoft har vært en nøtt når man skal virtualisere, men nå gjør giganten det lettere.

Fram til nå har strenge lisenser på Microsoft-programmer gjort det vanskelig for en bedrift å virtualisere. Lisensreglene var slik at man ikke kunne flytte et program fra en fysisk server til en annen mer enn én gang i løpet av 90 dager. Noe som skapte problemer ved bruk av for eksempel VMware som har som mål å gjøre slike skifter ettersom det trengs.

Skal du virtualisere? Last ned Computerworlds kompendium "Seks steg til virtualisering"!

- Selskaper vil gjøre sine it-operasjoner mer dynamiske, og går inn i virtualisering som en hjørnesteinstrategi, forteller Microsoft-direktør Zane Adam til Cnet.

- Microsoft anerkjenner dette, og endrer lisensene, produktstøtten og en rekke it-løsninger for å hjelpe våre kunder i dette arbeidet.

LES OGSÅ: Det virtuelle dilemmaet

De endrede linsene vil først gjelde 41 server-programmer, som SQL Server 2008, Exchange Server 2007 og Microsoft Office Sharepoint Server 2007, samt Microsoft System Center-produktene.

De skal også få en bedre brukerstøtte for kunder som kjører deres produkter innenfor et virtualiseringssystem som VMware, Cisco Systems, Citrix, Novell, Sun Microsystems og Virtual Iron.

LES OGSÅ: Virtualisering blir gratis

Mer info om Microsofts virtualiseringssatsning skal komme 8. september under et arrangement i Seattle.

Les om:

Virtualisering