Microsoft og Red Hat samarbeider

Microsoft og Red Hat samarbeider

Virtualiseringsproduktene fra it-gigantene blir kompatible.

Mot slutten av sommeren slapp Microsoft drivere for Linux, drivere som skulle hjelpe Linux å jobbe bedre med Microsoft-virualisering.

Nå meddeler både Microsoft og Red Hat at det hele fungerer i praksis.

Begge har gjort tester fra hvert sitt ståsted med hell. Dermed kan du glatt bruke Red Hats Kernel Virtual Machine med Windows Server 2003, 2008 og 2008 R2, samtidig som du kan bruke Microsofts Hyper-V mot Red Hat Entertipse Linux 5.2, 5,3 og 5.4, skriver Computer Sweden.

- Et skritt i riktig retning

Det kommer også en hypervisor fra Red Hat som heter Enterprise Virtualization Hypervisor, som skal støtte Microsoft-gjesteklienter. Andre veien skal det bli mulig å administrere Red Hats virtuelle klienter via en oppdatert versjon av Microsofts Virtual Machine Manager.

Produktsjef for HPs lagringsprodukter i Sverige, Vendela Eklund, tror satsningen er et skritt i riktig retning.

- De fleste av våre kunder bruker Vmware, men for de som lever i blandete miljøer kommer dette til å innebære at de bedre kan bruke sine produkter fullt ut. Så gjenstår det å se hvilke verktøy som kan administrere det best mulig.

- Novell bedre på samarbeid

Microsoft har også samarbeidet med Novell. Novells teknologispesialist, Carl Lindén, påpeker at Novells Microsoft-samarbeid strekker seg lenger enn samarbeidet med Red Hat

- Red Hat har bare gjort en sertifisering av deres produkt på Hyper-V, mens vi har paravirtualiserte driverrutiner for både XP, Vista og serverproduktene. Dessuten har vi et felles laboratorium der vi tester disse driverrutinene samt andre teknologier sammen med administrasjonsverktøyene, sier han.

Les om:

Virtualisering