Microsoft slår tilbake

Microsoft slår tilbake

I fjor satset norske it-sjefer på virtualisering fremfor Microsoft-teknologi, men en ny undersøkelse viser at Microsoft har klatret til topps igjen.

Det viser den årlige norske undersøkelsen som Synovate gjennomfører for Steria om hva norske it-sjefer prioriterer.

Halvert oppslutning

- Microsoft-teknologi pleier alltid å få topprioritet blant et solid flertall av it-sjefene i undersøkelsen vår, men i fjor ble oppslutningen plutselig halvert. Derfor er det interessant å se at Microsoft igjen spretter opp på førsteplass i årets rangering, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonssjef i Steria.

I fjor oppga 29 prosent at de hadde Microsoft blant sine prioriteringer. I år er det 67 prosent som svarer det samme.

Lindgren forteller at virtualiseringstrenden i fjor tok stor plass i bedriftene.

- Da fjorårets undersøkelse ble gjennomført var virtualiseringstrenden i ferd med å nå et slags klimaks, og andre teknologier havnet nok litt i skyggen, sier Lindgren.

Falt flere plasser

Undersøkelsen viser at virtualiseringstrenden har falt kraftig tilbake. I år havnet den på en femteplass i forhold til sjefenes prioriteringer.

- Virtualisering har vært en het trend og snakkis i flere år, men i dag er teknologien blitt allemannseie. Nå kjører vi knapt et infrastrukturprosjekt uten å bruke virtualiseringsteknologi, forteller Lindgren i en pressemelding. ft

Mobil infrastruktur, portaler og samhandling har også fått en mer sentral plass i mange større norske virksomheter.

Mobil infrastruktur

På andreplass finner vi portaler, noe som Lindgren tror har sammenheng med den økte mengden informasjon.

- Dette henger sammen med den enorme informasjonsmengden de fleste virksomheter sitter på. Enkelte påstår at informasjonsmengden dobles hvert eneste år. Da må dokumentflyt og informasjonshåndtering være på topp, sier han.

Stort opprykk

It-sjefene prioriterer mobil infratruktur i langt større grad enn tidligere.

I 2010 oppga 21 prosent av it-sjefene at de prioriterte dette. I år oppgir 39 prosent det samme. Det gir mobil infrastruktur et hopp fra ellevte til tredje plass. Årsaken til økningen er eksplosjonen i bruken av håndholdte enheter og nettbrett.

Les om:

Virtualisering