Microsoft og Vmware i ordkrig

Microsoft og Vmware i ordkrig

Vmware savner innovasjon, Microsoft advarer mot innlåsing.

Windows og andre operativsystemer har mistet sin status som senter for innovasjon i it-industrien, mener VMwares toppsjef Paul Maritz.

Maritz, som tidligere har jobbet for Microsoft, kom med uttalelsen under VMworld-konferansen tirsdag.

- Tradisjonelle operativsystemer gjorde to ting; koordinerte maskinvaren og ga støtte til applikasjoner. Denne innovasjonen skjer ikke lenger i operativsystemene, mener han.

Bitter?

Muligens er den noe ampre tonen mot Microsoft et resultat av en helsides annonse i avisen USA Today, der VMware fikk hard medfart. Microsoft kritiserte bedriften for å tegne treårs-kontrakter med virtualiseringskundene sine.

- Å skrive en kontrakt for tre år kan føre til låsing til en leverandør, så kunden ikke får fleksibiliteten som trengs, sier Brad Anderson, ansvarlig for administrasjonsverktøy og sikkerhet i Microsoft.

Vil ha VMwares kunder

Det er ikke første gang Microsoft kommer med kritikk av VMware. Under konferansken Worldwide Partner Conference i juli innrømmet Microsoft-toppen Kevin Turner at de er ute etter VMwares kunder.

- I løpet av de neste seks månedene vil mange av VMwares kontrakter med store kunder gå ut. Da kontraktene ble undertegnet for tre år siden hadde vi ikke noe konkurransedyktig alternativ å tilby dem, men nå har våre partnere alle muligheter til å handle.

Les om:

Virtualisering