Nordiske it-sjefer vil ha mer Microsoft

Nordiske it-sjefer vil ha mer Microsoft

Ruster seg mot vekst i antall smarttelefoner og nettbrett i bedriften.

Virtualisering er blitt så moden og vanlig som teknologi at norske it-sjefer rangerer den på femteplass over viktige teknologier i år, ned fra topplasseringen i fjor.

En av tre it-sjefer prioriterte Microsoft-teknologier som viktig i fjor. I år derimot gjelder dette to av tre, og Microsoft er dermed tilbake på toppen, melder Steria som har undersøkt prioriteringene til norske it-sjefer.

På vei opp er også mobil infrastruktur, portaler og samarbeidsløsninger.

Virtualisering trumfet alt

- Microsoft-teknologi pleier alltid å få topprioritet blant et solid flertall av it-sjefene i undersøkelsen vår de fem gangene vi har gjenomenført den. I fjor ble oppslutningen plutselig halvert. Det er vanskelig å si hvorfor, men det virker som om virtualisering trumfet alle andre tema for it-sjefene i fjor, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonssjef i Steria, til Computerworld.

Les mer: Slik vil Android erobre bedriftene

- Microsoft er uansett inne med løsninger i nesten alle andre høyt prioriterte tema. Det er vanskelig å si om svaret ”Microsoft-teknologi” dermed omfatter andre tema enn de som er listet, poengterer Lindgren.

Virtualisering gikk over hype-toppen i fjor og over i modningsfasen. Nå melder Steria at de sjelden har et infrastrukturprosjekt uten virtualisering. Når virtualisering er allemannseie, blir det heller ikke noe som trenger en særskilt prioritering. Microsoft er for eksempel også en viktig spiller i virtualiseringsarenaen.

Innhold og mobilitet

Portaler og arkiv og saksbehandlingsløsninger inntar en andre og fjerdeplass.

- Dette henger sammen med den enorme informasjonsmengden de fleste virksomheter sitter på. Enkelte påstår at informasjonsmengden dobles hvert eneste år. Da må dokumentflyt og informasjonshåndtering være på topp, sier Lindgren.

Mobil infrastruktur henger nøye sammen med eksplosjonen i smarttelefoner og omstarten av nettbrettmarkedet i fjor. Den prioriteres på tredjeplass i år, opp fra ellevteplass i fjor. Dette innebærer at det er viktig for to av fem it-sjefer, mot bare en av fem i fjor.

”It-sjefens utfordringer” er gjennomført av Synovate blant it-sjefer i det største private og offentlige virksomhetene i hele Skandinavia. 354 svarte, av disse var 181 i Norge. Det var ikke et krav at de var kunder hos Steria.

Les mer: Etterlyser sentral it-strategi i bedrifter

Årets teknologitrender – topp 10 (fjorårets plassering i parantes):

1. Microsoft (6)

2. Portaler (3)

3. Mobil infrastruktur (11)

4. Arkiv- og saksbehandling (2)

5. Virtualisering (1)

6. Unified Communication (8)

7. Business Intelligence (4)

8. Web-tjenester (10)

9. Datavarehus (5)

Delt 10. plass: SOA (8), CRM (7) og IP-telefoni (18)

Virtualisering