- Norge er drømmelandet!

- Norge er drømmelandet!

Citrix' toppsjefer skryter hemningsløst av nordmenn, som omtales som foregangspersoner innen virtualisering.

- We love it! gliser Scott Herren, Citrix' europasjef, og John Glendenning, Citrix' servervirtualiseringssjef.

De snakker om Norge. De elsker det. De skryter av hvordan de kom inn til Oslo sentrum med en rask togtur, og klager over at de får for liten tid hver gang de er her. Men det er ikke bare kollektivtrafikken og naturen de elsker. De elsker Norge som it-nasjon.

Stor vekst

"Citrix Solutions Conference 2008" smalt i gang onsdag. 350 it-folk inntok Hotel Bristol for å høre om Citrix' nye produkter: XenDesktop, XenApp, NetScaler og ikke minst XenServer.

- Folka her er nærmest fanatiske! sier Glendenning.

LES OGSÅ: Virtualisering kan gi krisetrøbbel

Paul Dobson fra Citrix i Sverige sier at Norge kan være det landet i verden hvor Citrix i størst grad har penetrert markedet, og derfor et land som ligger Citrix' hjerte nært.

- Norge så potensiale i våre løsninger veldig tidlig, kanskje på grunn av geografien. Det er langt fra Oslo til Kirkenes, smiler Dobson.

- Og vi vokser fortsatt raskt, noe vi skal fortsette med, forsikrer Herren, som anslår 20 prosent vekst i Norge i løpet av året.

God økonomi

Også Herren skryter av at Norge tidlig begynte å bruke løsningene til Citrix. Cloud computing har den siste tiden blitt et hett tema, men som citrixsjefen sier:

- "Cloud computing is the new dawn", men her har man jo brukt dette i åtte år allerede! Norge har veldig gode resultater når det gjelder å bruke "the cloud".

LES OGSÅ: Virtualiserer for å spare penger

Og skrytingen av Norge stopper ikke der. Også Norges økonomi gjør at Citrix nærmest får tårer i øynene når de snakker om vårt langstrakte land. Herren forteller om trange it-budsjetter rundt om i verden, nå som børsene nærmest kollapser, og lommebøkene skrumper inn. Dette er en utfordning, men Glendenning sier at utfordningen er langt mindre her til lands.

- Norge ser ikke ut til å være så sårbar for verdensøkonomien. Dere har deres oljepenger, sier han fornøyd.

- Det høres ut som dere ser på Norge som selveste drømmelandet?

- Ja, det er det også! gliser Herren.

- Og kundebasen er veldig loyal, legger Glendenning til.

"Desktop as a service"

Mange ser på Citrix som en ny leverandør av "ekte" virtualisering. Men selskapet selv mener at det var nettopp virtualisering som lå til grunn da det ble etablert for nesten 20 år siden. Citrix-sjefene forteller at mange bare tenker på servervirtualisering når man snakker om virtualisering, men selv mener de at det hele spenner mye bredere enn som så.

- Det er ingen andre som har vårt syn på verden, mener Herren, og sikter til sine ende-til-ende-løsninger.

- Vi tenker ikke "la oss virtualisere dette og dette og dette". It handler om å få applikasjoner til brukerne, og dette er vårt mål, sier Herren.

LES OGSÅ: Citrix åpner på alle plattformer

Citrix-sjefen har så klokketro på produktet sitt at han tar dagens konkurransesituasjon med knusende ro. VMWare, Microsoft og Citrix kniver nå om det som har blitt en gigantindustri, men med sitt "verdenssyn" skal Citrix vinne, mener Herren.

- Tror du det kommer flere aktører på markedet snart?

- Ikke nødvendigvis på hypervisor-er, men på enkelte løsninger. Slik vi ser det, vil virtualisering nå ut til alle deler. Neste steg er virtualisering 2.0, hvor folk begynner å virkelig bruke teknologien for å bli mer effektive, tror Herren.

- Tror du virtualisering til slutt vil nå ut til privatmarkedet?

- Mange nett-tjenester bruker allerede slik teknologi. Og jeg tror ikke det er unaturlig å se for seg "desktop as a service", slik vi ser utbredelsen av "software as a service" i dag.

Les om:

Virtualisering