Ny konkurrent for VMware

Ny konkurrent for VMware

Så har også Oracle lansert sin egen virtualiseringsløsning i konkurranse med blant andre VMware, Novell, Citrix og Microsoft.

SAN FRANCISCO: Oracle samlet 42 000 deltakere på sin årlige konferanse Openworld 2007. Som vanlig er ved slike anledninger, ble det lansert nye produkter og løsninger. Den største nyheten var for mange at Oracle skal levere sin egen virtualiseringsløsning, Oracle VM.

Den er basert på Linux-prosjektet Xen, det samme som virtualiseringen i Novells Suse Linux, og som igjen er kjøpt opp av Citrix.

LES OGSÅ: De ti viktigste it-strategiene

Med denne lanseringen tramper Oracle rett i bedet til VMware, slik som de i fjor gjorde med Red Hat ved å tilby en rimeligere support på deres Linux enn Red Hat selv. Men det er ikke akkurat den måten Oracle selv ser det på. De hevder at kundene vil handle alt på ett sted – operativsystem, mellomvare, applikasjoner og support. Og da er det Oracle som gjelder.

Bedre butikk

På spørsmål fra Nettverk & Kommunikasjon om Oracle snart blir å se i markedet for tekst- og bildebehandling eller andre brukerverktøy, svarte Chuck Rozwat som er direktør for Oracle Development:

- Vi lager ikke desktop-programmer eller applikasjoner for tilfeldige brukere. Vi utvikler programvare for at bedrifter skal kunne drive butikken sin bedre.

Oracle hevder å være størst innen programvare for store bedrifter og organisasjoner, "enterprise"-markedet. Og i det markedet vil de dekke programvare fra operativsystem, database, forskjellig mellomvare for å få systemer til å snakke sammen, og ikke minst vil de se på mye nytt innen Web 2.0-teknologi for at brukerne skal kunne bruke systemene på mer effektive måter.

LES OGSÅ: Virtualisering: en tikkende prisbombe

AIA

Med rammeverket Application Integration Architecture, AIA 2.0, har Oracle lagt opp løsninger for å enkelt kunne integrere applikasjoner fra Siebel, Peoplesoft, JD Edwards og andre forretningsløsninger uten å tukle med underliggende infrastruktur eller skrive mye programvare fra scratch.

AIA vil Oracle også utvikle spesifikt for forskjellige bransjer, som olje, telekom og andre som har store "vertikale" løsninger som trenger å integreres med andre systemer i organisasjonen.

En oversikt over alle Oracle-applikasjoner, mellomvare- og databaserodukter sertifisert på Oracle VM finnes på Oracles nettsider. Blant maskinvareleverandørene som støtter Oracle VM er Intel, Dell, Advanced Micro Devices (AMD), Hewlett-Packard, Network Appliance, QLogic, Emulex, Pillar Data Systems og Liquid Computing.

Virtualisering