Den nye konkurrenten

Den nye konkurrenten

Acadia skal konkurrere med HP, IBM, Dell, Fujitsu og Sun om å levere servere og infrastruktur. Selskapet er et joint venture mellom Cisco, EMC og VMware.

I it-bransjen er det vanlig med samarbeid og konkurranse på én gang. Hverken Cisco, EMC eller VMware har noe å hente på å slutte å levere utstyr og programvare til sine mange partnere og kunder, men slår seg likevel sammen om å levere totalløsninger med servere, nettverksinfrastruktur, lagring, sikkerhet og programvare gjennom selskapet Acadia.

De tre kaller seg i denne sammenhengen Virtual Computing Environment coalition – neppe tilfeldig valgt bokstavkombinasjon, VCE. I første omgang vil de tre levere nøkkelferdige infrastrukturløsninger kalt Vblock Infrastructure Package. Vblock består av servere og nettverk fra Cisco, lagring og sikkerhet fra EMC og VMwares Vsphere-plattform. Til sammen utgjør dette hva de tre kaller en «privat sky». For norske forhold dreier det seg om relativt voksne løsninger.

Vblock 2 er den største konfigurasjonen som håndterer 3000-6000 virtuelle maskiner og som skal kunne skalere til å passe for de aller største virksomhetene. Den er basert på Ciscos Unified Computing System, Nexus 1000v og MDS-svitsjer, EMCs Symmmetrix V-Max lagring med RSA-sikkerhet og Vsphere-plattformen til VMware.

Vblock 1 er beregnet på 800 til 3000 virtuelle maskiner. Også denne er basert på Cisco UCS og Nexus 1000v og MDS, EMCs Clariion lagring med RSA-sikkerhet og VMware Vsphere. Den minste pakken, Vblock 0, skal støtte 300 til 800 virtuelle maskiner. Ifølge de tre partnerne skal den tilby private skyer for mellomstore bedrifter, noe som etter norske forhold er ganske store virksomheter.

Alt integrert

Unified Computing System fra Cisco er en grunnleggende del av Vblock. UCS er en tett integrasjon mellom servere og nettverk, og kombinert med lagringsløsninger fra EMC utgjør dette en solid maskinvareplattform. På denne legges VMwares virtualiseringsplattform Vsphere, tidligere kjent som ESX og administrasjonsløsningene Vcenter og Vmotion som som håndterer applikasjoner mellom virtuelle maskiner.

EMC har i forbindelse med Vblock lansert Ionix Unified Infrastructure Manager som administrasjonsverktøy for servere, lagring og nettverk. Det skal håndtere hele Vblock fra Vsphere til maskinvaren og skal bidra til utrulling, konfigurasjonsstyring, nettverkskontroll og andre administrasjonsoppgaver. Ionix UIC er forberedt for en rekke administrasjonskonsoller og -dashboard.

Sikkerhetsprodukter fra EMC-eide RSA er benyttet til å bygge et sikkerhetsrammeverk. Inkludert i dette er RSA Envision for analyse av hendelser, håndtering av sikkerhetsbrudd og dokumentasjon i henhold til myndighetspålegg (compliance).

Ifølge Cisco, EMC og VMware vil de utvikle flere utgaver av Vblock Infrastructure Package i tre kategorier: Delte tjenester, applikasjoner og vertikale bransjeløsninger. For å sikre at løsningene som helhet er sikre, vil Vblocks bli levert i henhold til sikkerhetsstandarden ISO 27001.

Samme kanaler

Som nevnt skal Vblock leveres gjennom selskapet Acadia, som er et joint venture mellom Cisco og EMC og hvor VMware og Intel er medeiere med mindre poster. Intels interesse er i første rekke å få levert sine nyeste produkter for datasentre i en totalpakke.

Acadia skal komme i drift i første kvartal 2010 med 130 medarbeidere til å begynne med. Det er ikke oppgitt noen planer for Norge. Ved lanseringen av Vblock har Virtual Computing Environment coalition seks systemintegratorer med på laget: Accenture, Capgemini, CSC, Lockheed Martin, Tata Consulting Services og Wipro.

Koalisjonen hevder også å ha knyttet til seg partnerapparatet til de enkelte deltakerne, og at Vblock vil selges gjennom de kanalene de allerede har. Noen prisstruktur eller når systemer vil bli tilgjengelige her til lands, er ikke oppgitt.

Virtualisering