Nye sertifiseringer fra VMware

Nye sertifiseringer fra VMware

VMware lanserer nye sertifiseringer for å øke kompetansen rundt avanserte virtualiseringsprosjekter.

VMware annonserte nylig det nye sertifiseringsprogrammet VMware Certified Advanced Professional (VCAP). Målet er å øke partneres og kundenes kompetanse rundt VMwares virtualiseringsløsninger og fremskynde kundenes overgang til en tjenestebasert og mer fleksibel infrastruktur.

Programmet bygger på VMwares eksisterende sertifiseringsnivåer VMware Certified Professional (VCP) og VMware Certified Design Expert (VCDX).

VCAP-sertifiseringen blir del av VMwares sertifiseringsprogram for å støtte partnere og kunder med kompetanse som går utover de områdene som VCP dekker, og skal i tillegg være et skritt på veien til VCDX-sertifiseringen.

- Med VCAP-sertifiseringen forventer vi å kunne øke kompetansen til tusenvis av it-ansatte, sier Enis Konuk, direktør for tekniske tjenester i VMware, i en pressemelding.

- Denne lanseringen kommer på et tidspunkt hvor mange selskaper har behov for avansert kompetanse rundt hvordan de best kan gjøre datasentrene sine mer kostnads- og energieffektive samtidig som de øker produktiviteten, sier han.

To sertifiseringsspor

Til å begynne med vil VCAP-programmet tilby to sertifiseringsspor for virtualiseringspartnere, sluttbrukere og konsulenter.

VMware Certified Advanced Professional Datacenter Administration (VCAP-DCA) er rettet mot systemadministratorer, seniorkonsulenter og supportteknikere som jobber med automatisering og utforming av komplekse, virtualiserte miljøer og og som har full oversikt over VMware vSphere Enterprise.

Det andre sporet, VMware Certified Advanced Professional Datacenter Design (VCAP-DCD), er rettet mot it-arktitekter og konsulenter som jobber med å utvikle VMware-løsninger i store bedrifter med flere lokasjoner. Her er kravet at kandidatene har forståelse både for VMwares kjernekomponenter og kompetanse rundt applikasjoner, fysisk infrastruktur og hvordan dette forholder seg til den virtuelle infrastrukturen.

VMware har også lansert en rekke nye kurs som skal hjelpe partnerne med å øke kompetansen i forkant av VCAP-sertifiseringen.

Virtualisering