Omfavner forandring

Omfavner forandring

Programvareselskapet RES leverer oversikt og endringskontroll. Nå endrer de sin egen lisensiering, pakking, budskap og profil.

For serverbaserte it-systemer er RES sin produktpakke kjent, om enn ikke alltid like forståelig. Ideen var å lage et administrasjonssystem for blandete miljøer som tok hensyn til både bruker og administrator. Med databaser og Excel-ark skulle et administrasjonssystem lages som skulle gi sluttbrukere og administratorer samme oppleving som i vanlige nettverk med feite klienter. Denne sammensmeltingen fikk navnet PowerFuse, og et smart tillegg for klientadministrasjon fikk navnet Wisdom.

Med utviklingen av virtualisering fra tynnklienter til hele infrastrukturløsninger har selskapet fått mer fart. Veksten medfører behov for litt mindre nerdete navn, en bedre oppdeling av store produktfamilier og lisensiering som gjenspeiler fleksibiliteten i internett og it-i-skyen.

Dynamisk skal det være

Filosofien til RES er en brukerorientering hvor spesielt virtualisering av arbeidsflater (virtual desktops) skal gis merverdi. Konseptet kalles dynamiske arbeidsflater, og fellesnavnet for den nye suiten er også Dynamic Desktop Studio. For administratoren er det lagt til rette for oversikt, automatiseringer og sikkerhet som man forventer av et godt administrasjonsverktøy. Men god brukerbehandling skal gi mindre støy og tilfredse brukere.

It-restauranten

Inndelingen i sju moduler i tre grupper innebærer at kundene handler det de har bruk for. Egne maler og anbefalinger innebærer at oppgaven som ønskes løst har en anbefalt sammensetning av produkter. For eksempel at datasenteradministrasjon kan nøye seg med enkel automatiseringsstøttemodul, mens it-as-a-service krever fire moduler. Dette beskrives i anbefalte praksis-dokumenter, og vil også gjenspeiles i opplæring av og støtte fra partnere.

- Ideen er at it skal være som en meny på restaurant. Du velger hva du vil ha servert, og får et måltid levert etter rimelig tid uten at du trenger å vite mye om innsatsen som ligger bak for servering og kokkelering, fortelle Nordensjef Ole-Kristian Sivertsen i RES Software.

Profilendringer og de første produktene er tilgjengelig nå. De siste modulene er klar for kundene på vårparten neste år.

Virtualisering